Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
Wihajster:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 11:34:43 ---A teraz wyobraź sobie tą samą sytuację, tylko zaczynam walkę z Wami mając 50% shielda, bo mnie raty wcześniej jadły. Już widzisz o co chodzi?
--- Koniec cytatu ---
Wynik będzie dokładnie ten sam, czas się zmieni- a skoro zaczynasz z nimi sam bitkę, to znaczy że kozak jesteś albo skanera nie używasz. Jak dla mnie (zielony jestem, ale się wypowiem, co tam :) ) przed- raciarka miała przejebane, właściwie bez szans- jeśli na czas nie odwarpowała lub nie ma wsparcia to przepadła i to był łatwy cel, co by nie powiedzieć- teraz szanse się wyrównały, byle fryta nie zje już bs'a- nie traktował bym tego jako nerf, ale wyzwanie
SokoleOko:
--- Cytat: Jabolex w Grudzień 11, 2012, 11:52:46 ---"wielkie zwycięstwo" - w sumie jakbym ja to napisał, to mógłbyś się obrazić.
Ale masz rację zabicie PVPera przez Noobów/Keribów jest żadnym zwycięstwem. (żart)
A chłopaki tylko mówili że była to reakcja na GF na lokalu.
--- Koniec cytatu ---
No bo to żaden GF nie był. Proste.
--- Cytat: Wihajster w Grudzień 11, 2012, 11:55:23 ---Wynik będzie dokładnie ten sam, czas się zmieni- a skoro zaczynasz z nimi sam bitkę, to znaczy że kozak jesteś albo skanera nie używasz. Jak dla mnie (zielony jestem, ale się wypowiem, co tam :) ) przed- raciarka miała przejebane, właściwie bez szans- jeśli na czas nie odwarpowała lub nie ma wsparcia to przepadła i to był łatwy cel, co by nie powiedzieć- teraz szanse się wyrównały, byle fryta nie zje już bs'a- nie traktował bym tego jako nerf, ale wyzwanie
--- Koniec cytatu ---
Ilość shielda w momencie rozpoczęcia bitki ma znaczenie - bo przekłada się wprost na możliwości ucieczki lub ucieczki po zabiciu choćby jednego celu. Jak zaczynasz z połową to nie zdążysz niczego zrobić.
W tamtej walce miałem jednego hurrka strukturze. Startując z połową to by nawet tego nie było.
observer:
Wcześniej pisałem, że aggro całego pocketu npc na wlatujący statek jest trochę przegięte i powinno to zostać rozłożone najlepiej w zależności od wielkości statku który wlatuje. Tu zdania nie zmieniam, tylko dziwi mnie to, że uwzieliście się tak na te anomalki jak by nic innego poza nimi nie istniało. Może to nie chodzi wcale o fit który pozwoli przetrwać, tylko o taktykę, która pozwoli złapać gościa poza anomalką (poza 0.0 raczej nierealne niestety).
--- Cytuj ---Dlatego często trzymasz raciarza na końcu armora żeby zdążyło coś dolecieć.
--- Koniec cytatu ---
A jeśli nikt nie przyleciał, to co robiłeś? Wspaniałomyślnie wypuszczałeś, czy strzał w potylice? Ciekawe ile razy było "upss.. tank mu nie wytrzymał, bo ratów za dużo".
Muszę się chyba wieczorkiem wybrać w znajome regiony low-seca podpytać szalonych wyznawców SS -10 co oni na to, bo właściwie każdy z nich lata sam, dramiele, cynabale, curse itp. Ale jeśli ich nie spotkam, to znaczy że ta zmiana to fail, a Wy mieliście rację.
Nitefish:
Dobra, co by tu nie mówić to jak spawnisz bitkę na anomalce i przyleci za dużo to niestety musisz się obejść smakiem, a czasami nawet giniesz (jak Sokół).
Taka wtopa nie jest powodem do wyzywania kogoś na lokalu, to po prostu kwestia trzymania nerwów na wodzy kiedy ktoś przejedzie Cię w dupsko aż zafurczy :)
Moim zdaniem GF to takie z dupy coś co teraz pisze każdy jak coś zabije - jak kampa 20 osobowa uwali 1 ship to też piszą GF gdzie żadnej walki nie było. GF to "good fight" więc z założenia to coś co jest po walce, a nie po puffnięciu kogoś w 5 sekund.
Fajnie jest kiedy GF pada po dłuższej i miodnej bitce, w której nie było na początku widać kto wygra tylko zwycięstwo zostało jakoś wypracowane. Ale to idealna sytuacja.
EDIT: Zabicie raciarki to też nie jest żaden GF wg mnie.
Dux:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 11, 2012, 11:49:41 ---Dux, czytanie po łebkach daje marne rezultaty.
W pewnym momencie dyskusje zeszła na typowe PVE, Doom i ktos tam jeszcze opisywał jak sobie radzą oni, tudzież inni których znają z ratami, bo i w tym temacie poszedł jęk - że "przeca mam wyskillowane a i tak wytłukli", do tego że dronkowozy są teraz do doopy itp i nie
--- Koniec cytatu ---
Tak, tylko że to były raciarki i nijak się to przekłada na ship sfitowany pod pvp.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej