Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 10:25:20 ---Nie ma to jak nie mieć argumentu. Qoud erat demonstrandum.
--- Koniec cytatu ---
Ale jakiego argumentu tu potrzebujesz?
Sam wiesz najlepiej że nie latam solo, latam tylko w proviblobie i siedzę na proviisntalockkampach, więc skąd mam wiedzieć jak zafitować taki statek? Ja się po prostu na tym nie znam :P
SokoleOko:
Twierdzisz, że niesprawiedliwie Cię oceniamy. Twierdzisz, że w tym wątku były podane rozwiązania.
Wobec tego - niech już Ci będzie - podać choć ogólną koncepcję co należałoby zrobić, żeby solo PvPer nie musiał się zbytnio martwić aggro od ratów. Nie musi być to kompletny fit ze wszystkimi modułami, wystarczy tak z grubsza.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 10:39:15 ---Twierdzisz, że niesprawiedliwie Cię oceniamy. Twierdzisz, że w tym wątku były podane rozwiązania.
Wobec tego - niech już Ci będzie - podać choć ogólną koncepcję co należałoby zrobić, żeby solo PvPer nie musiał się zbytnio martwić aggro od ratów. Nie musi być to kompletny fit ze wszystkimi modułami, wystarczy tak z grubsza.
--- Koniec cytatu ---
Czekaj, najpierw mi udowadniacie żem kerbir/f1puszer, miłośnik proviblobów, a teraz chcesz dowodu że to nieprawda? Ależ ja się z wami zgadzam w 100% ;D
Po co mam to niby robić?
Powtórzę się - zwisa mi co i kto o mnie myśli, a szczególnie osoby dla mnie totalnie obojętne.
Branie mnie pod włos też niewiele da, raz że za stary jestem na takie zarywki, dwa, nie jestem kotem :P
Jeśli ktoś ma cos tu udowadniać, to raczej TY, jako że namiętnie kreujesz sie na pro, pokaż wszystkim że takim jesteś i mimo trudności potrafisz coś wymyśleć ;)
SokoleOko:
Czyli - jak ustaliliśmy parę postów wyżej - nie masz argumentów, a Twoja rola, w tym z założenia normalnym wątku, sprowadziła się do trollowania i mobilizacji ekipy od wciskania minusów.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 11, 2012, 10:44:52 ---Jeśli ktoś ma cos tu udowadniać, to raczej TY, jako że namiętnie kreujesz sie na pro, pokaż wszystkim że takim jesteś i mimo trudności potrafisz coś wymyśleć ;)
--- Koniec cytatu ---
Gdybym nie wiedział lepiej, pomyślałbym że to napisał jakiś licealista.
Dobra, tyle z mojej strony jeśli chodzi o konwersację z Tobą.
EDIT: żeby jednak nie było tylko i wyłącznie bicia piany, właśnie trafiłem na kolejny fajny feature Retribution.
Kopię sobie gaz w WH w nowej frytce do kopania. Na lokacji są raty, ale "rules of engagement" są takie, że jak raty są dalej niż 150 km, to nie aggrują. Kopię semi afk - bo pracuję - nagle słyszę dziwny dźwięk: zalokowała mnie jedna frytka, 156 km ode mnie. Dobra, odwarpowuję. Sekundę później wiszę w podzie, a z mojego statku nawet wrak nie został. Nie byłem spunktowany, nie było aggro od BS-ów. Po prostu "pstryk" i shipa nie ma.
Ciekawe, że jak wcześniej wylądowałem 80 km od ratów i odchodziłem na MWD, mając na sobie aggro od wszystkiego, to nie było problemu. Ani raty mnie nie mogły dogonić, ani trafić.
Dux:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 11, 2012, 09:47:50 ---Nie...chodzi o te ostatnie... czytać uważnie proponuję, a nie wybiórczo :P
--- Koniec cytatu ---
Dalej nie widzę tych argumentów. A jak jeszcze weźmiemy pod uwagę, że piszesz tak:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 11, 2012, 10:33:35 ---Ale jakiego argumentu tu potrzebujesz?
(...) Ja się po prostu na tym nie znam :P
--- Koniec cytatu ---
To niby jak masz być przekonujacy?
Przeczytałem wszystko co napisałeś. I nie ma tam ni ani z taktyki, ani z fitowania, co by pokazało takiemu solowłóczędze, jak obejść problem z nowym agro ratów. A z Twoich przykładów wykina jedynie, że raz na ruski rok można mieć farta i wlecieć na anomalkę akurat, gdy ratter ją kończył, tudzież wisieć sobie zakloukowany w bomberku przez kilkanaście godzin w systemie aż racący będzie miał dość i pomimo hosta/neuta na localu poleci klepać krzyżyki (wtedy przyczaić się przy nim aż zbije ostatniego npca).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej