Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (40/89) > >>

observer:
Dronki można ratować, wczoraj po stracie 1 małej i 1 średniej, uzupełniłem stan, poleciałem na WC angel/blood, tam na końcu są 4 fregaty, 2 mają scrambla i web. Rozwaliłem wszystko z wyjątkiem tych fregat, rozgrupowałem lasery w celu przetestowania pewnego pomysłu, odpaliłem po jednym w każdą fretke i wypuściłem dronki. Nawet nie zostały zadrapane.
Nie pamiętam jak to było wcześniej, czy raty trzymały statek aż się stopił, czy po jakimś czasie puszczały, teraz nawet jak 2 scrambla nałożą to po około minucie jest kilka sekund luki na odwarpowanie, ale trzeba byc w alignie, bo bs z postoju nie dał rady sie zebrać do skoku.

--- Cytuj ---Z ciekawszych teorii jakie wyczytałem- CCP chce zmusić do grania zespołowego/więcej altów lub druga teoria- spieprzyli ten update
--- Koniec cytatu ---
Oby nie przesadzili, incursje już są, a 10/10 to chyba z założenia miały być zespołowe, wh powyżej C3 też jest zespołowe.
Polatamy, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo ewidentne faile dość szybko starają się naprawić, np niedawne zmiany w milicji.

--- Cytuj ---- Paski - w rejonie sanshy przejebane o ile nie masz rakietówki. Mach ma 10km zasięgu przy 2xtd, nawet nie chcę myśleć co jest na anomalkach.
--- Koniec cytatu ---
A załóż sobie arty1200, co prawda testowałem na misji, ale dają rade. Zresztą TD sanshe miały od zawsze, a nie tylko od tego patcha.

--- Cytuj ---PVP - small pvp zdechło znacznie, spawnienie bitek na anomalkach umarło, samotne wyprawy solo podobnie.
--- Koniec cytatu ---
Teraz wlatujesz do systemu pod stacje i wykazujesz się elokwencją w stylu "no dalej, kto mi podskoczy?" Chcesz pvp, czy biciem bezbronnego wkurzać jego kolegów? To tak jak by pobić przedszkolaka, żeby jego starszy brat przyszedł na solówke.

SokoleOko:
Sumie najdziwniejsza jest sytuacja droneboatów. Już wcześniej były to trochę "bękarty Eve", bo na PvP to się nadawały sporadycznie i raczej solo/small scale ("Droneboat ain't fleetboat"), a żeby być skuteczne w PvE wymagały skilli na V.

Wiosną dołożyli wreszcie drone damage augmentory i było super. Teraz jest je buffnęli i wczoraj miałem bardzo ładną walkę z hurrkiem - gość wbił mi się na close, zneutował mnie do zera, ale pod Ogre'ami i (zbuffowanymi) light missile'ami po prostu leciały z niego kłaki - musiał wiać, a ja nie miałem prądu, żeby założyć mu punkt.

Niestety, zmiana AI NPC wyeliminowała droneboaty z PvE. Brawo dla CCP za konsekwencję. A wystarczyłoby tylko, żeby raty zmieniały aggro, ale odpieprzyły się od dronek.

Nitefish:

--- Cytat: observer w Grudzień 10, 2012, 22:36:57 ---...
A załóż sobie arty1200, co prawda testowałem na misji, ale dają rade. Zresztą TD sanshe miały od zawsze, a nie tylko od tego patcha.
...

--- Koniec cytatu ---

Weź ogarnij najpierw. TD u sanshy działaly tylko na optimal, teraz na optimal i falloff. Teraz mach z uber zasiegiem po 2 TD jest useless prawie.

--- Cytat: observer w Grudzień 10, 2012, 22:36:57 ---...
 Teraz wlatujesz do systemu pod stacje i wykazujesz się elokwencją w stylu "no dalej, kto mi podskoczy?" Chcesz pvp, czy biciem bezbronnego wkurzać jego kolegów? To tak jak by pobić przedszkolaka, żeby jego starszy brat przyszedł na solówke.
...

--- Koniec cytatu ---

Piszesz pierdoły jakbyś nigdy nie latał pvp :) Stanie na wrogiej stacji z zylionem hostów w środku to najgłupsza rzecz jaką można zrobić. Nic nie zabijesz, możesz tylko zdechnąć jak kolesie na raz wydokują.

Kerbir jest bezbronny? A local, koledzy, intel, dokowanie na stacji to co niby jest? Jesteś retardem to nie wymagaj żeby wszyscy obniżali poziom do Twojego.

Doom:

--- Cytuj ---- PLEX -  musisz zrobić sam statkiem który wszystko przyjmie na klatę. Ewentualnie jak Ci się nudzi kilka takich statków robi plexa. Z dupy max.
--- Koniec cytatu ---
2x2 staki. 2x dps + 2 logistyki typu gardian / bazyl na fitach incursyjnych w rejonach sansh / blood / serpentisów / gueristas. U angeli i dronek można zejść chyba do jednego dps z racji tego ze te raty nie mają raczej EW wyłączającego jeden dps z akcji. Ewentualnie włąśnie u Sansh też można z jednego zrezygnować jesli to rakieciarz jest

--- Cytuj ---- Paski - w rejonie sanshy przejebane o ile nie masz rakietówki. Mach ma 10km zasięgu przy 2xtd, nawet nie chcę myśleć co jest na anomalkach.
--- Koniec cytatu ---
Na anomalkach w moim wypadku jest alt tab na chara który właśnie nie ma agro i strzelanie tylko nim do czasu aż raty przeskoczą agro, lub padnie ostatni elektronik. Ewentualnie bardzo dużo brzydkich słów pod adresem CCP w jednym z bardzo rzadkich momentów kiedy spawn z ew podzieli agro (teraz to sie zdarza raz na x czasu.
Poza tym chciałbym zauważyć że raty również mają stack nerfa. Dwa pierwsze strzały z EW to są dwa kopy w jaja (każdy w inne), a każde następne ew działa minimalnie i w sumie i tak nie ma znaczenia bo dwa pierwsze załatwiają sprawę

--- Cytuj ---- Droneboaty - ni chuja nie da się tym bić ratów. Od razu przenoszą aggro i dupa.
--- Koniec cytatu ---
Chłopcy carierowcy już się dostosowali o ile mi wiadomo i już wiedzą co ubić żeby było spokojnie, ewentualnie wreszcie robią remotki (zdziwilibyście się jak wiele rat carierów spełnia flotowe standardy w mniejszym stopniu niż noob drejk... :P )

--- Cytuj ---Oby nie przesadzili, incursje już są, a 10/10 to chyba z założenia miały być zespołowe, wh powyżej C3 też jest zespołowe.
Polatamy, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo ewidentne faile dość szybko starają się naprawić, np niedawne zmiany w milicji.
--- Koniec cytatu ---
Tak konkretnie to zespołowe z założenia są 6/10 i w góre

--- Cytuj ---A załóż sobie arty1200, co prawda testowałem na misji, ale dają rade. Zresztą TD sanshe miały od zawsze, a nie tylko od tego patcha.
--- Koniec cytatu ---
W tym patchu zmieniło sie to że TD są nieco silniejsze w moim odczuciu a do tego jak rat raz to odpali to trzyma to puki go nie skasujesz. Przed kazdy e-war ratów raz sie właczał raz wyłączał i były chwile spokoju

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Grudzień 10, 2012, 23:38:52 ---Chłopcy carierowcy już się dostosowali o ile mi wiadomo i już wiedzą co ubić żeby było spokojnie, ewentualnie wreszcie robią remotki (zdziwilibyście się jak wiele rat carierów spełnia flotowe standardy w mniejszym stopniu niż noob drejk... :P )

--- Koniec cytatu ---

Carriery to inna para kaloszy.

Ja mówię o subcapitalowych droneboatach - Rattlesnake, Dominix, Gila, Ishtar, Myrmidon, Navy Vexor (ten to teraz błaga o zmiany, bo jest gorszy od "cywilnego" Vexora).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej