Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
Doom:
--- Cytuj ---Wszystkie - tak ale robione z głową. Teraz np. jak dostaniesz 2-3 td od rata to nie postrzelasz i praktycznie wszystko poza rakietami traci sens w walce z takimi mobkami.
Wcześniej mogłeś wypuścić dronki, żeby zabyły ewarowe raty - teraz tego nie zrobisz bo zostaną od razu zadziobane gdyż raty zmienią aggro.
--- Koniec cytatu ---
Wiec mówisz że zmiana AI raów nie utrudnia życia raterom?
Nitefish:
Podałem konkretny przykład na to Doom przecież.
FITTIpalti:
Tak piszecie że jakiś debil dał się złapać na anomalce bo nie czytał intela albo nie patrzył nalocal.
Ja chyba do debili nie należę a przyznam się że jak wwarpuje na anomalkę moją beztankową chimerką z max dpsm wypuszczam gardy i idę się wylać, potem zrobić kanapkę wracam zwijam sentry, znowu wypuszczam i ide zrobić se herbatę.
I co jest najgorsze w tym patchu ? To że teraz się nie wyleje ani nie zrobie herbaty bo mi raty sentry zabiją ;)
Wihajster:
Poczytałem na forum opinie- ludzie są wk# niemiłosiernie na nowe AI- wszelkie drone boat'y są bezużyteczne na PVE (wzruszające historie jak to bs dostaje weba&scrambla, po czym wszystkie dronki puffają a on wisi i czeka..), ninja salvaging też przestał istnieć (osobiście miałem wczoraj gościa na lv4, który .. skończył klepać raty za mnie jak odwarpowałem); DED complexy podobno to już inna skala trudnoości, PVPerzy też są nieszczęśliwi że obrywają od ratów- nerf missili o którym było najgłośniej, okazał się najmniejszą zmianą
Z ciekawszych teorii jakie wyczytałem- CCP chce zmusić do grania zespołowego/więcej altów lub druga teoria- spieprzyli ten update
Nitefish:
No właśnie. Ale to się kufa kupy nie trzyma. Teraz nie ma gry zespołowej:
- PLEX - musisz zrobić sam statkiem który wszystko przyjmie na klatę. Ewentualnie jak Ci się nudzi kilka takich statków robi plexa. Z dupy max.
- Paski - w rejonie sanshy przejebane o ile nie masz rakietówki. Mach ma 10km zasięgu przy 2xtd, nawet nie chcę myśleć co jest na anomalkach.
- PVP - small pvp zdechło znacznie, spawnienie bitek na anomalkach umarło, samotne wyprawy solo podobnie.
- Droneboaty - ni chuja nie da się tym bić ratów. Od razu przenoszą aggro i dupa.
Ta zmiana aggro była chyba losowym zagraniem jakiegoś kretyna, który nigdy nie grał w EVE.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej