Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (31/89) > >>

SokoleOko:
MasL głupi nie jest i chyba wie, że "pół Eve ma go w watchliście". Ten Mach jest apoteozą "safe PvP" i walka z nim to jak boksowanie się z gościem, który ma 2,5 metra wzrostu - facet nawet nie musi Cię bić, po prostu trzyma na odległości wyciągniętego ramienia, a Ty możesz co najwyżej pomagać łapkami.

Moim zdaniem facet pewnie sra ISK-ami (ciekawe sąd je ma, hehe, bo wiadomo co było "core businessem" ROL ;) ) i specjalnie nie przejmuje się wymianą shipa za 25B za Megasa wartego pi razy drzwi 1% tej kwoty. Secik ECM nie uratuje od cyno, chyba że cudem jamm wejdzie za pierwszym razem.

Weźmy poprawkę, że to co robi MasL w zasadzie nie odbiega od solowania supercarrierem. I wartość użytego sprzętu podobna, i konsekwencje po każdym udanym numerze (zwracanie uwagi na siebie). Z tym, że superem atakuje się cele o wiele droższe.

Poprzednim razem padł, bo podobno miał DC. Tym razem dał się nabrać na cyno-baita. Jak wdupi trzeci raz na tych samych gościach to już będzie naprawdę źle o nim świadczyło ;)

A co do "safe PvP" - jest taki cytat, który zawsze mi się podobał - "trzeba znać różnicę między dopuszczalnym ryzykiem a pieprzoną głupotą". To nie dotyczy tylko Eve, to raczej prawda życiowa, którą powinien sobie przyswoić choćby każdy kierowca ;)

Doom:

--- Cytuj ---"trzeba znać różnicę między dopuszczalnym ryzykiem a pieprzoną głupotą"
--- Koniec cytatu ---
To odpowiem Ci innym "zwycięstwo wyjaśnień nie wymaga, porażka na nie nie pozwala". Gdyby megas był sam było by to dopuszczalne ryzyko, nie był sam wiec wyszło ze jest to pieprzona głupota. Ciekaw jestem jak Ty byś postąpił widząc że kill Ci spieprza i to nie dlatego że raty zdjeły mu scrambla żeby założyć go na Tobie :P

SokoleOko:
Nie ma porównania, bo ja nie latam shipem za 25B ;)

FITTIpalti:
Sokole  przykład z tym 2,5 metrowym facetem to nie za bardzo :) https://www.youtube.com/watch?v=P3QzX1ZadJM
Właśnie o to chodzi w PVP żeby w jakiś sposób podejść tak takiego drągala żeby go załatwić. I czy zrobisz to sam co jest raczej nie możliwe czy raczej zastosujesz Polskie Solo czyli z kolegami po drugiej stronie gejta zależy tylko od ciebie.
Ten Musel może i wtopił ale nie zrobił tego głupio przynajmniej moim zdaniem  ;)

Doom:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 10, 2012, 11:32:39 ---Nie ma porównania, bo ja nie latam shipem za 25B ;)

--- Koniec cytatu ---
ten Twój ship za 0,5b cokolwiek to jest, jakbyś to wdupił na gangu paru 1 frejek byłby analogiczny :P
Podejrzany wykręca się od odpowiedzi. Proszę to zaprotokołować

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej