Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
SokoleOko:
Tak jak powiedział Theronth - jak się leci solo to wcale nie jest takie pewne, że się zabije rattera - jak jest kompetentny, to może pogonić kota sam albo utrzymać się dopóki koledzy nie przylecą.
W dodatku, z definicji statek do roamowania nie jest statkiem do PvE. Miś na anomalce jest standowany pod konkretne raty, na PvP lata się omni tankiem (tbh, teraz myślę że miałem fart, że to były Angele, bo gdyby to byli Bloods/Sansha to pewnie bym padł). Żeby tankować anomalki trzeba byłoby latać albo czymś na AB (co jak wiadomo świetnie się sprawdza w roamowaniu) albo czymś grubym z aktywnym tankiem (znów, BS-y są idealne do roamowania).
Dlatego ta zmiana wymusza bloba. Do "Falcon-altów" dojdą logi-alty jako obowiązkowe rozwiązanie. Czy naprawdę o to chodzi?
Szczerze mówiąc, można byłoby do AI NPC wprowadzić jedna zmianę. Jeśli nie aggruję ratów i jeśli nie pomagam shipowi, którego raty aggrują (np. jako logistyk), to raty mnie nie ruszają. Proste i logiczne. W ten sposób zmiana PvE, którą chciało osiągnać CCP, zostaje utrzymana, ale jednocześnie nie rozwala to small scale PvP.
Skaza:
Widocznie rozwiązali to dość kompleksowo - NPC vs. gracze.
Rozwiązaniem mogłaby być możliwość zrobienia sobie standingu do ratów.
Wtedy nie ruszają agresora. To chyba najbardziej logiczna opcja.
Theronth:
--- Cytat: Skaza w Grudzień 08, 2012, 16:01:40 ---Widocznie rozwiązali to dość kompleksowo - NPC vs. gracze.
Rozwiązaniem mogłaby być możliwość zrobienia sobie standingu do ratów.
Wtedy nie ruszają agresora. To chyba najbardziej logiczna opcja.
--- Koniec cytatu ---
Nie marzę o niczym innym niż wielogodzinny grind standingów, żeby móc spokojnie roamować po 0.0 i strzelać do ratterów.
SokoleOko:
Już nawet nie chodzi o "spokojne strzelanie do ratterów" - raty trafiają się także na gejtach. Jeśli zmieniają cel, to z punktu widzenia med-size shipa, może być to decydujące, niestety.
Nitefish:
Switch aggro ratów jest faktycznie z dupy w przypadku jaki opisuje Sokół. Teraz kerbiry moga nawet wbijać w local bo obronią ich raty, które oni biją.... lol :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej