Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (24/89) > >>

Larving:
Oczywiście, ktoś kto lubi roamować, będzie roamował, ale po pierwsze to ludzie w większości lubią walczyć a nie roamować (no może z wyjątkiem Rybci bo on jakoś podejrzanie nas potrafił po 50 skoków przepchnąc tak sobie ;)) a jakiekolwiek ograniczenie możliwości PVP powoduje, że ludziom się chce mniej wydokowywać. Po drugie jak już mówisz, że sie ludzie przystosują to jasne, tylko na tej samej zasadzie możemy napisać - zróbmy statki na anomalkach nieskanowalne, popostawiajmy jako update systemów moduł spawnujący na atakujących fale policji npc/konkordu, a ci co chcą roamować to i tak będą roamować ;)

Edit
Zsu, to było by nawet logiczne z tymi ratami gdyby chociaż brały pod uwagę twój stand do frakcji, bo to teraz wygląda tak (przekładając na graczy), że się lejesz z kimś, wlatuje blue a ty się na tego blue przestawiasz bo ma mniejszy tank od hosta. Poza tym twoje zdanie co do pvp się nie liczy bo ty porąbańcu wlecisz w 1000 osobową flotę goonow frytką i im cały light tackle wybijesz zanim się zorientuja  >:D

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Larving w Grudzień 09, 2012, 13:55:48 ---tej samej zasadzie możemy napisać - zróbmy statki na anomalkach nieskanowalne, popostawiajmy jako update systemów moduł spawnujący na atakujących fale policji npc/konkordu, a ci co chcą roamować to i tak będą roamować ;)

--- Koniec cytatu ---
Powiem tak - robicie z igły widły i tyle...następna tragedia narodowa się zrobiła, normalnie przez durne raty cały skirmish zaraz pójdzie w zapomnienie zostaną tylko kerbiry, F1 pushery i bloby na blobach.
Zacznijcie się zachowywać jak w miarę dorośli a nie rozmemłane dzieci.

Mam propozycję dla właścicieli serwisu, zmieńcie nazwe z EVE centrala na EVE ściana płaczu, będzie bardziej adekwatna.

Zsur1aM:

--- Cytat: Larving w Grudzień 09, 2012, 13:55:48 ---Zsu, to było by nawet logiczne z tymi ratami gdyby chociaż brały pod uwagę twój stand do frakcji, bo to teraz wygląda tak (przekładając na graczy), że się lejesz z kimś, wlatuje blue a ty się na tego blue przestawiasz bo ma mniejszy tank od hosta. Poza tym twoje zdanie co do pvp się nie liczy bo ty porąbańcu wlecisz w 1000 osobową flotę goonow frytką i im cały light tackle wybijesz zanim się zorientuja  >:D

--- Koniec cytatu ---

Jak najbardziej zgadzam sie z Toba i to byloby rozwiazanie idealne, niestety prawdopodobie jedynym powodem dla ktorego CCP nigdy nie wprowadzi takiej mechaniki jest zasada ograniczenia obciazenia CPU na servach do niezbednego minimum : /, zreszta juz od jakiegos czasu CCP mocno ogranicza wszystkie operacje pod wgledem wymaganych obliczen.

Nitefish:
@Puszek, bo cały patent polega na tym, że ciężko jest komuś zrozumieć to, czego nigdy nie robił i na wszelki wypadek jest na nie.
Dlatego właśnie, nie kumasz idei latania solo lub w 2-3 osoby i spawnienia ludzi na anomalkach. W co drugi post wplatasz jakieś głodne kawałki o czyimś płaczu itp.

To, że są ludzie łapiący tylko kerbirzących ziutków na anomalkach to mechanika gry, tak samo jak gankowanie tornadami ludzi w hiseku.
Null jest niebezpieczne, jeśli Ci nie odpowiada to znaczy że nie powinno Cię tu być. Po to masz sojusz, intele, kolegów żeby bronić terenu jaki zasiedlasz. Na tym to polega.

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 09, 2012, 13:30:19 ---...
Ty niestety wzorem mojej mamusi piszesz czasami kompletnie sprzeczne rzeczy, tylko po to żeby spróbować skompromitować dyskutanta w jednym celu - odsunąc kompromitacje od siebie  ;D
...

--- Koniec cytatu ---

Nie daleko pada jabłko od jabłoni :P

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 09, 2012, 15:20:44 ---@Puszek, bo cały patent polega na tym, że ciężko jest komuś zrozumieć to, czego nigdy nie robił i na wszelki wypadek jest na nie.
Dlatego właśnie, nie kumasz idei latania solo lub w 2-3 osoby i spawnienia ludzi na anomalkach. W co drugi post wplatasz jakieś głodne kawałki o czyimś płaczu itp.

To, że są ludzie łapiący tylko kerbirzących ziutków na anomalkach to mechanika gry, tak samo jak gankowanie tornadami ludzi w hiseku.
Null jest niebezpieczne, jeśli Ci nie odpowiada to znaczy że nie powinno Cię tu być. Po to masz sojusz, intele, kolegów żeby bronić terenu jaki zasiedlasz. Na tym to polega.

Nie daleko pada jabłko od jabłoni :P

--- Koniec cytatu ---
Nite, jeśli kogoś nie znasz, nie masz pojęcia czym, ile i gdzie sie zajmował lub zajmuje, nie wypowiadaj się z łaski swojej.
Mniemanologia stosowana bardzo rzadko sie sprawdza, szczególnie mniemanologia brana z dupy tudzież innej czarnej dziury.
Chciałbym również nadmienić że to nie ja tu uderzam w płacz że będzie mi ciężęj trudniej itp, mylisz osoby albo po prostu czytasz totalnie po łebkach i resztę se dopowiadasz.
To że nie prężę na tym forum muskułków tudzież innego e-penisa nie znaczy że się na czymś nie znam lub się z czymś nie spotkałem. Po prostu taki lans jest poniżej mojej godności, do tego totalnie mam w rzyci to, jak mnie inni postrzegają. Mogę być kerbirem, mogę być F1 puszerem, zdanie napuszonych i zadufanych w sobie bufonów znaczy dla mnie tyle co szczekanie mojego pieska.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej