Eve Online > NoobGarten
Fracht/JF
blademort:
Robię postać, która może latać frachtami i JF
Czy może ktoś mi powiedzieć czy są jakieś różnice w rasowych frachtach? Widzę, że Caldari ma największe cargo, ale czy z tej okazji ma jakieś poważne minusy?
Czy wszystkie JF mają taki sam zasięg skoku zakładając te same skile, czy też np Rhea ma największe cargo, ale potrzebuje np 2 skoki więcej, żeby z A dolecieć do B?
Xeovar:
--- Cytat: blademort w Grudzień 06, 2012, 14:32:05 ---Robię postać, która może latać frachtami i JF
Czy może ktoś mi powiedzieć czy są jakieś różnice w rasowych frachtach? Widzę, że Caldari ma największe cargo, ale czy z tej okazji ma jakieś poważne minusy?
Czy wszystkie JF mają taki sam zasięg skoku zakładając te same skile, czy też np Rhea ma największe cargo, ale potrzebuje np 2 skoki więcej, żeby z A dolecieć do B?
--- Koniec cytatu ---
Generalnie różnica jest w ładowności kosztem zwinności. Charon największe cargo ale najwolniej alignuje, Fenrir na odwrót. W praktyce to robi różnice w czasie przelotu po dużej ilości gate'ów (czytaj hisec). W JFach zasięg skoku jest identyczny, też różnice są głównie w agility. Nie założe się jak jest z tankiem, ale z tego co pamiętam różnice w nim są pomijalne.
SokoleOko:
Mam lata, który lata Nomadem i trzeba przyznać że jest całkiem zwinny. Może i zabiera te 15% mniej niż Rhea, ale za to alignuje w 16-17 sekund, czyli sporo szybciej.
Xeovar:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 06, 2012, 14:39:27 ---Mam lata, który lata Nomadem i trzeba przyznać że jest całkiem zwinny. Może i zabiera te 15% mniej niż Rhea, ale za to alignuje w 16-17 sekund, czyli sporo szybciej.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam alta w charonie (all5 jak chodzi o ten statek i agility) oraz alta w fenrirze (takie same skile). Oba mają imple do prędkości warpa, ale ten w fenrirze ma jeszcze do agility. Rezultat jest taki, że na autopilocie w hisecu (tutaj trzeba pamiętać że przy AP poza agility liczy się szybkość bo 15km/system trzeba przelecieć) charon przelatuje 20j kiedy fenrir przelatuje 23-24j.
Zapomniałem dodać że różnica między frachtami/jfami jest jeszcze w speedzie poza agility, ale w ten sam sposób, tj. statek z większym agility będzie także miał większy max speed.
Pol Kent:
Dochodzi do tego jeszcze różnica w koszcie paliwa do skoków a ta potrafi być znaczna. Kiedy Goonsi zdestabilizowali rynek paliwa do shipów Gallente skoki Anshara były wyraźnie droższe niż innych JFów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej