Eve Online > NoobGarten

Pilotowanie statków innej frakcji

(1/9) > >>

rad226:
Witam wszystkich.

Jestem tu nowy. Wczoraj zacząłem 21-dniowego traila i póki co nie wiem co ja robię, ale jakoś tam idzie do przodu xD

Moje pytanie jest następujące:

Czy można być w jednej frakcji np. Minmatar i jednocześnie pilotować statki innej frakcji np. Amarr od początku gry ? (a jeśli nie od początku to od którego momentu?)

Chodzi mi o to że spodobała mi się historia rasy Minmatar - wiecie, byli niewolnicy, którzy się wyswobodzili, hardzi, bitni i dumni :] natomiast wizualnie najbardziej podobają mi się statki Amarrów. Tylko ze oni są religijnymi oszołomami  >.< a tego nie lubię i nijak mi się z tym identyfikować -.- Tak więc stąd właśnie powyższe pytanie.

Pol Kent:
Można pilotować. To tylko kwestia skilli do pilotowania statku który Cię interesuje. Frakcja nie przesądza o tym.
Witaj w EVE !

VonBeerpuszken:
Możesz latać statkami rasy jakiej tylko chcesz. To tylko kwestia skilli. Z tym że nie polecam wyboru statku z powodów estetycznych  ;) Każda rasa ma swoje minusy i plusy. Najlepiej jak złożysz podanie do Unseen Academy, tam Cię nauczą podstaw.

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: rad226 w Listopad 30, 2012, 12:13:36 ---Witam wszystkich.

Jestem tu nowy. Wczoraj zacząłem 21-dniowego traila i póki co nie wiem co ja robię, ale jakoś tam idzie do przodu xD

Moje pytanie jest następujące:

Czy można być w jednej frakcji np. Minmatar i jednocześnie pilotować statki innej frakcji np. Amarr od początku gry ? (a jeśli nie od początku to od którego momentu?)

Chodzi mi o to że spodobała mi się historia rasy Minmatar - wiecie, byli niewolnicy, którzy się wyswobodzili, hardzi, bitni i dumni :] natomiast wizualnie najbardziej podobają mi się statki Amarrów. Tylko ze oni są religijnymi oszołomami  >.< a tego nie lubię i nijak mi się z tym identyfikować -.- Tak więc stąd właśnie powyższe pytanie.

--- Koniec cytatu ---
Cześć, są jeszcze statki pirackie które na pewno Ci się spodobają bo wymagają skilli dwóch ras.
Ale wracając do pytania, to muszę powiedzieć że wybór rasy na początku gry to zabieg kosmetyczny i nie zobowiązuje Cię do skillowania tylko jednej rasy. Zawsze możesz zacząć skillować inną rasę, wszystko co musisz zrobić to kupić skill booka na fregaty innej rasy, a później ich rasowe działka, rakietki czy co tam jeszcze(technicznie możesz fitować i używać też tych które już masz wyskilowane, wszystko zależy od bonusu jaki daje Ci statek i czy to będzie efektowne). Wielu graczy decyduje się na skillowaniu kilku ras - niema takiej rasy która ma tylko najlepsze statki w swoich klasach.

PS
Koniecznie wyskilluj sobie cybernetics i kup implanty +3, to przyspiesza skilowanie ;)

Dux:

--- Cytat: rad226 w Listopad 30, 2012, 12:13:36 ---(...)natomiast wizualnie najbardziej podobają mi się statki Amarrów. Tylko ze oni są religijnymi oszołomami  >.< a tego nie lubię i nijak mi się z tym identyfikować -.- Tak więc stąd właśnie powyższe pytanie.

--- Koniec cytatu ---

Też nie byłem patriotą i za swojego ludzika kiedyś tam wybrałem matara. A przecież amary to potomkowie Polaków (i Rosjan jeszcze)! :P

Do tego co wyżej koledzy, dodam, że to dodatkowe wyskilowanie, by tylko wsiąść w statek zajmie kilka minut raptem (skil najpierw odpowiedni musisz kupić na markecie, bo na starcie go nie masz "załadowanego"). By taki statek jako tako sie spisywał, juz nieco więcej ale tu to nawet rodzime statki są na początku wyskilowane tylko tak aby były, więc i tu potrzebowałbyś czasu. No i uprzedzając, to nie ma jakiś ujemnych bonusów w lataniu statkiem nie swojej rasy, tudzież ich skilowaniu. Zresztą na starość to i tak raczej się stara posiąść umiejętność latania statkami wszystkich ras, więc takim crossem żadnej herezji bynajmniej nie czynisz ;)

Ale i tak matarskie statki som najlepszejsze zaraz za aniołowymi :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej