Forum Gry > Inne gry
Planetside 2
Ptysiu:
--- Cytat: Kira Korpii w Listopad 15, 2012, 08:19:57 ---hehe po kilku przemysleniach doszedlem do wniosku ze nalezy wziac sniper rifle i robic to samo by cos "wyexpic".
Jednak piechociarzy czasami jest na lekarstwo bo powinno sie poruszac wozami co w sumie jest logiczne ;p
Gierka ma potencjal tylko wolalbym zeby ludki w pewnej odleglosci nie zachowywaly sie tak jak czolgi w becie czyli przemieszczanie sie skokowo...
Mialem okazje obejrzec pare dni temu stream jakis kolesi co grali w to po "wojskowemu" dwa sklady na tsie i prawdziwe dowodzenie, fajna zabawa :)
--- Koniec cytatu ---
Też powoli dochodzę do wniosku, ze pojazdy to podstawa. Piechota bryluje w samych bazach, natomiast jakoś do nich trzeba dotrzeć, a co ważniejsze - Przebić się.
Yavax Zavro:
Piechota też ma pierdolnięcie, ale jak jest zgrana.
Ptysiu:
Ok, koniec bety nastał czas, a strona główna P2 pokazuje już tylko timer do premiery.
Najlepsza klasa do koxania certyfikatów: Medyk. Ilość expa zdobywana przy leczeniu współwalczących podczas oblężeń jest chora w porównaniu do dowolnej innej klasy.
Trochę wkurza ogrom czasu jaki trzeba poświęcić na odblokowanie nowej pukawki, czy chociażby modyfikacji do niej. Jest to cholernie niepotrzebne biorąc pod uwagę mnogość wszelkiego rodzaju broni i modyfikacji, zarówno klas piechoty, jak i pojazdów. W zasadzie jedyna rozsądna taktyka to zaplanowanie z góry stylu gry i konsekwentne wypełnianie jednej konkretnej roli. Specjalizacja uber alles. Niby logiczne, ale mam wrażenie, że z czasem zbrzydnie się (przynajmniej mnie) latanie jedną klasą/pojazdem i gra wyląduje w koszu raczej prędzej niż później.
Skala zabawy jest ogromnym plusem, natomiast znowu trochę wkurza mnie konieczność ustawienia fajerwerków graficznych na minimum, ze względu na tragiczny framerate przy zmasowanych akcjach (90% całej zabawy).
Kira Korpii:
Spedzilem wiekszosc wczorajszego dnia na zabawe w ta strzelanke i powiem ze im wiecej tym lepiej. Szczegolnie ze z czasem odkrywa sie to co powinno moze byc powiedziane chociazby w 10 minutowym tutorialu ;p Glownie chodzi mi o sposoby przemieszczania sie.
Medykiem nie probowalem ale domyslam sie ze fajnie musi tym isc expienie. Padlo na heavy assaulta ktory ma abilitke "shield" co pozwala stawac na rowni z osobami ktore spedzily wiecej czasu w grze i maja jednak troszke lepszy gear i upgrady. Dodatkowo mozna zniszczyc jakies tanki rakietkami. Na pewno certy ida tym szybciej niz snajperem ktorego odradzam na start - jego trzeba "freeexpowac" z innej klasy bo slaba jest startowa bron, a i sytuacji do wysnajpienia na poczatku nie ma zbyt wiele co wynika z nieznajomosci mapy.
W zasadzie to po pierwszym wrazeniu tytul posiada jeszcze wiele do odkrycia dla kazdego grindera :D
Szakal:
Plany Sony są takie żeby zrobić z tego sandboxa jak eve 8) czyli wydobycie budowa i teren w kontroli graczy :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej