Eve Online > NoobGarten
Security Status
Prowe:
Zastanawiam się jakie korzyści płyną z dodatniego Security Status. Czy jeżeli osiągnę jakiś poziom, np. 5.0 dajmy na to do Caldari, to z tego tytułu otrzymuję jakieś bonusy? Odblokowują się np. jacyś specjalni agenci, dostaję lepszy drop czy bounty? Czy jest w ogóle jakaś marchewka, którą warto gonić i wbijać coraz lepszy Security Status? Czy też jedynym zyskiem jest możliwość popełnienia większej ilości przestępstw, bo mam większy zapas punktów? Niestety nie udało mnie się odnaleźć takich informacji w necie dlatego proszę Was o pomoc w wyjaśnieniu tego tematu.
EmiLLos:
Dłużej potrwa zanim będą do ciebie strzelać....
Z +5 jest ciężej zejść do - 5
Wysyłane z mojego SHOGUN za pomocą Tapatalk 2
SokoleOko:
--- Cytat: EmiLLos w Listopad 02, 2012, 15:19:57 ---Dłużej potrwa zanim będą do ciebie strzelać....
Z +5 jest ciężej zejść do - 5
--- Koniec cytatu ---
Nie, totalnie nie.
Utrata standingów (w tym security status) jest procentowa. Im wyższy masz standing, tym jednostkowe zdarzenie zabiera Ci więcej.
Oczywiście, można nafarmić SS na zapas, ale "walka" o to, żeby mieć więcej niż 2.0 w sytuacji gdy regularnie SS się traci (np. walcząc w low) nie ma większego sensu.
Przykładowo - miałem gdzieś pod 4.0 w pewnym momencie, ale 2 kille w lowsecu (0.4) sprowadziły mi to do 2.5.
EmiLLos:
Tak ale z +5 dłużej zejdzie niż z 0
Wysyłane z mojego SHOGUN za pomocą Tapatalk 2
SokoleOko:
No, jakiś dzień dłużej, owszem ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej