Eve Online > Dyskusje ogólne
New Eden Open $10,000 Cash Tournament
Nawighator:
wolne żarty... pomijam słuszną opinie SokoleOko, ale nikt z was nie zauważył jednej bardzo ważnej informacji - aby wziąć udział w turnieju, drużyny będą się licytowały i wzięcie w niej udziału (ciekawe jak to dokładnie będzie wyglądać) polegać będzie na licytacji plexami - pula wejściowa/minimalna to 20 sztuk...
Idąc dalej tym tokiem rozumowania i przy założeniu, że każda drużyna da minimalną stawkę, czyli 20 plexów, to mamy łącznie 640 plexów (32 drużyny). Szybki rzut okiem na ceny PLEXów (bez promocji) - 1 PLEX = 17 GBP = ~27 USD (nigdzie nie mogę znaleźć cen plexów w USD, stąd przelicznik z GBP), zatem...
640 plexów = 17280 USD (kupując po sztuce)
przy założeniu, że kupowałoby się w największej (najopłacalniejszej paczce), wyszłoby około 15123 USD...
rozumiem, że plexy można kupować za ISKi, ale ktoś je kiedyś musiał kupić za gotówkę...
wniosek? chyba nie muszę nic więcej mówić...
ps. mam nadzieję, że nie walnąłem tym postem jakiegoś faux pas (w postaci błędnego zrozumienia regulaminu turnieju...itp itd? :-P)
SokoleOko:
http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73485
Tu jest odpowiedź na Twoje (i moje) narzekania :)
Nawighator:
o, do tego nie dotarłem, to zmienia postać rzeczy :-)
ps. ciekawe ile "przychylnych" opinii dostali w formie petycji, że zdecydowali się na taki krok... ale to podwójny plus dla nas, graczy - osoby chętne do wzięcia udziału w turnieju w końcu mają jakiś bodziec ku zapisaniu się i faktycznym wzięciu w nim udziału (poza molochami z horrendalną ilością ISKów/PLEXów) , a dla pozostałych może to oznaczać (niewielki bo niewielki ale zawsze) spadek cen plexów ingame.
LosBekoczoS:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 22, 2012, 16:28:26 ---http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73485
Tu jest odpowiedź na Twoje (i moje) narzekania :)
--- Koniec cytatu ---
CCP ma pecha ze samo stworzylo grupe ludzi ( graczy ) ktorzy umieja liczyc :D To teraz sie troche pomecza :D
Dziobak:
mini bump, tak jak by ktoś nie wiedział, albo zapomniał, a był zainteresowany to dziś kolejny dzień turnieju do oglądnięcia od 19 pl time
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej