Forum Gry > Inne gry

Scam Citizen

<< < (173/192) > >>

Qlko1:

--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Październik 05, 2016, 18:18:36 ---Qlko1 cenych tych statków zapikują w dół jak tylko ta gra wyjdzie (o ile wyjdzie), ktoś to już kiedyś pisał, że cały haczyk w tym biznesie statkami to wiedzieć kiedy się wycofać. Dlatego ja w to nie wchodzę  :)

--- Koniec cytatu ---
Ceny tych statków zapikują w dół nawet na samą zapowiedź wypuszczenia kolejnej partii do sprzedaży. Sęk w tym, że nie jesteś w stanie przewidzieć czy i kiedy to nastąpi. Taki haczyk. A skala strat może być niemal dowolna, może 10% a może 60%. Instrumentów ograniczających straty brak.

Równie dobrze można się chwalić inwestowaniem w automacie do gier :D

Zgudi:

--- Cytat: Qlko1 w Październik 05, 2016, 19:47:14 ---Równie dobrze można się chwalić inwestowaniem w automacie do gier :D

--- Koniec cytatu ---
Automat do gier jest tak skonstruowany, że żaden sprytny gracz nic nie wskóra bo jest wajcha i czynnik czysto losowy. Tu przynajmniej można planować i próbować przewidywać posunięcia CiG. Ci co interesują się tematem wystarczająco długo z grubsza wiedzą czego i kiedy mogą się po tym studio spodziewać :P Nie bądźmy skrajni. CiG nie robi wała co krok bo by był straszny krzyk. Inaczej bez sensu byłoby ludziom produkować tyle ogłoszeń i sklepów sprzedaży statkami. :) Ale fakt faktem to też trochę taki hazard, w pewnym sensie.

Naprawdę myślisz, że wszyscy ci handlarze są upośledzonymi umysłowo idiotami i wchodzą w ten "biznes", "interes" czy jak to tam nazwać tylko po to by wszystko stracić?

Qlko1:

--- Cytat: Zgudi w Październik 05, 2016, 20:02:32 ---Naprawdę myślisz, że wszyscy ci handlarze są upośledzonymi umysłowo idiotami i wchodzą w ten "biznes", "interes" czy jak to tam nazwać tylko po to by wszystko stracić?

--- Koniec cytatu ---
Nie, niewielki odsetek wie co robi. Pośrednicy nie wyglądają na głupich. Póki nie wchodzą w posiadanie towaru, którym handlują, wszystko jest bezpieczne.

Zgudi:

--- Cytat: Qlko1 w Październik 05, 2016, 21:46:06 ---Nie, niewielki odsetek wie co robi. Pośrednicy nie wyglądają na głupich. Póki nie wchodzą w posiadanie towaru, którym handlują, wszystko jest bezpieczne.

--- Koniec cytatu ---
To rozumiem, że wchodzimy w biznes  8)

Wiem jak to rozkręcić: Trzeba zrobić porządną stronę typu sklep na której userzy będą zakładać sell ordery i buy ordery. To będzie zautomatyzowane i połączone z api SC. Podatek od transakcji dać 3 procent. Stronę wypozycjonować i zareklamować tu i ówdzie.

Tylko to tyle roboty ze stroną, że nie chce mi się, pewnie miesiące zajęło by zrobienie takiego serwisu :P

Qlko1:
Wstyd by mi było pokazać to w portfolio i mam już w co inwestować. Ja mówię pass :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej