Forum Gry > Inne gry
Scam Citizen
Qlko1:
--- Cytat: Zgudi w Październik 05, 2016, 17:36:15 ---Jak to mówią. Hype is a serious business. To działa jak wirtualny produkt finansowy. Ktoś wymyśla sobie jakiś produkt i go sprzedaje wmawiając klientowi, że to jest super inwestycja. Klient na tym potem może zarobić o ile wciąż będzie na to duży popyt i o ile inni uwierzą, że to jest warte kupę pieniędzy.
--- Koniec cytatu ---
A co to jest wirtualny produkt finansowy? Bo nie bardzo wiem do czego porównujesz.
Najpierw Roberts sprzedał obietnicę, a potem ludzie kawałkami tej obietnicy obracają. Tam chyba nikt nie zna terminu "ryzyko".
Problem z podażą towarów wirtualnych jest taki, że jak "wytwórca" kliknie ctrl+c, ctrl+v to Ty i Twoja inwestycja jesteście w czarnej dupie. Póki nie masz zapewnienia na piśmie, że Roberts nie wypuści więcej tych konkretnych "statków", to musisz być ciężkim idiotą, żeby traktować to jak inwestycja. To zwykły hazard i z inwestowaniem nie ma nic wspólnego.
Zgudi:
--- Cytat: Qlko1 w Październik 05, 2016, 17:51:41 ---A co to jest wirtualny produkt finansowy? Bo nie bardzo wiem do czego porównujesz.
Najpierw Roberts sprzedał obietnicę, a potem ludzie kawałkami tej obietnicy obracają. Tam chyba nikt nie zna terminu "ryzyko".
Problem z podażą towarów wirtualnych jest taki, że jak "wytwórca" kliknie ctrl+c, ctrl+v to Ty i Twoja inwestycja jesteście w czarnej dupie. Póki nie masz zapewnienia na piśmie, że Roberts nie wypuści więcej tych konkretnych "statków", to musisz być ciężkim idiotą, żeby traktować to jak inwestycja. To zwykły hazard i z inwestowaniem nie ma nic wspólnego.
--- Koniec cytatu ---
Ja z ekonomi jestem raczej cienki, więc nie będę rozbierał terminu produktu finansowego na czynniki pierwsze. Ale myślę, że masz racje. To trochę jak hazard. :)
--- Cytuj ---Problem z podażą towarów wirtualnych jest taki, że jak "wytwórca" kliknie ctrl+c, ctrl+v to Ty i Twoja inwestycja jesteście w czarnej dupie.
--- Koniec cytatu ---
Trochę racja. Chociaż pewnym malutkim zabezpieczeniem może być fakt, że Krzesełkowy czy jak go tam zwą dość często składa obietnice, że to i to będzie sprzedawane tylko w tedy i potem nigdy więcej. :)
Filip Bonn:
--- Cytat: Qlko1 w Październik 05, 2016, 17:51:41 ---Problem z podażą towarów wirtualnych jest taki, że jak "wytwórca" kliknie ctrl+c, ctrl+v to Ty i Twoja inwestycja jesteście w czarnej dupie.
--- Koniec cytatu ---
Qlko1 cenych tych statków zapikują w dół jak tylko ta gra wyjdzie (o ile wyjdzie), ktoś to już kiedyś pisał, że cały haczyk w tym biznesie statkami to wiedzieć kiedy się wycofać. Dlatego ja w to nie wchodzę :)
Zgudi:
--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Październik 05, 2016, 18:18:36 ---Qlko1 cenych tych statków zapikują w dół jak tylko ta gra wyjdzie (o ile wyjdzie), ktoś to już kiedyś pisał, że cały haczyk w tym biznesie statkami to wiedzieć kiedy się wycofać. Dlatego ja w to nie wchodzę :)
--- Koniec cytatu ---
Możesz sprzedawać jako pośrednik, tzn. pośredniczysz w transakcji sprzedający >>> klient ale sam nic nie kupujesz tylko bierzesz %. Tylko, że niestety trudno byłoby ci się przebić bo jest ileś tam gości co od dawna tym się zajmują, mają wyrobioną dobrą opinię i handlują na reddicie, ebayu, swoich stronach i tak dalej.
Jedno z wielu miejsc gdzie handel kwitnie:
https://www.reddit.com/r/Starcitizen_trades/
Albo prywatne stronki:
http://star-hangar.com/rare-and-limited-lti/
[BU FU] Karas:
przyznam, ze nie bylem swiadom skali pojebstwa jaki sie tu odpierdacza: ]
Ale jest tez pozytyw, jesli glupi oddadza swoje wszystkie pieniadze na wirtualne statki, to moze zdechna z glodu i ludzkosc na tym zyska.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej