Eve Online > NoobGarten
Kupno postaci...
Vid:
Witam wszystkich forumowiczów. Mam dosyć nietypowe pytanie odnośnie Eve. Od kilku lat gram w inną grę online. Poświęciłem jej sporo czasu, niestety doszedłem do punktu w którym nasuwa mi się wniosek że nadszedł czas na zmiany. Gra stała się dla mnie mało rozwojowa i monotonna w związku z czym zastanawiam się nad jej zmianą na coś poważniejszego. Wybór padł na Eve...fascynuje mnie tak rozbudowana strategia kosmiczna i mam ochotę spróbować. Konto gry w którą grałem jest silne i rozbudowane a jego rzeczywista wartość to ok +1000$. I tu mam teraz do was pytanie... Konto mogę sprzedać bez problemów bo chętnych nie brakuje, tyle że zastanawiam się czy pieniądze ze sprzedaży nie zainwestować przypadkiem w również rozbudowaną postać z Eve Online? Czy ma to jakiś sens? Czy lepiej bym po prostu skończył trial i zaczął wszystko od samego startu? Pewnie z waszego punktu widzenia brzmi to dosyć infantylnie, ale zdaję sobie sprawę że dużo osób znajduje się w podobnej sytuacji do mnie i podejmuje podobne kroki... Z góry dzięki za wszystkie sugestie.
Jeśli mój temat narusza etykę społecznościową lub sam regulamin to proszę o wyrozumiałość. ;)
Lt Rook:
--- Cytuj ---ale zdaję sobie sprawę że dużo osób znajduje się w podobnej sytuacji do mnie i podejmuje podobne kroki...
--- Koniec cytatu ---
zdecydowanie za dużo osób podejmuje podobne kroki, my śmiejemy się że "z ebaya przylazł", bo takie typki mają za dużo SP, często za dużo ISKów, i tylko doświadczenia w grze zero, zazwyczaj kończą na killboardach z idiotycznym fitem, etc...
edit: chcesz pograć w EVE latami, pograj od nuba przynajmniej parę misięcy - rok, jeśli po tym czasie nadal będziesz czuł że musisz mieć chara z 80mln+ SP wtedy kupuj, jak już będziesz wiedział co chcesz w grze robić i jakie cele sobie stawiasz.
Pol Kent:
--- Cytat: Vid w Wrzesień 14, 2012, 14:42:09 ---(...) czy pieniądze ze sprzedaży nie zainwestować przypadkiem w również rozbudowaną postać z Eve Online? Czy ma to jakiś sens? Czy lepiej bym po prostu skończył trial i zaczął wszystko od samego startu?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli głowy używasz nie tylko do noszenia czapki to jasne że ma to sens. Mając postać mająca już te 10-20 czy 30mil Skill Pointów a może i 50mil - Twoja kasa Twoja decyzja. Możesz robić wiele rzeczy do których zaczynając od zera będziesz dochodzić rok czy dwa. A że nie będziesz miał tego roku doświadczenie i wiedzy o grze ? Tu kłania się to używanie głowy.
SokoleOko:
To co pisze Rook jest prawdą, ale nie musimy sprowadzać Twojego problemu do "all or nothing".
Kupowanie postaci mającej 80 mil SP (czytaj - może latać każdym subcapitalem z pełnym fitem T2) raczej nie ma sensu, bo i tak minie z rok zanim zaczniesz ogarniać grę na tyle, żeby to wykorzystać. Plus takie chary zawsze mają jakąś historię, statystyki... po prostu wchodzisz w czyjeś buty.
Skoro jesteś zdeterminowany i masz kasę, możesz poszukać chara, który będzie stanowił sensowny punkt wyjścia. Powiedzmy ok. 20 mil SP. W praktyce oznacza to, że zaczniesz od razu jeździć na rowerze, bez tych małych kółek do podpierania się ;)
Jak wybrać takiego chara? To zależy na czym w Eve się chcesz skupić.
Jeśli myślisz o PvP to taki char powinien mieć przynajmniej jednego rasowego cruisera na V i medium T2 uzbrojenie do niego. Plus całe skille supportowe. Może się trafi taki, co ma już wyskillowane dwie rasy i 2 rodzaje medium uzbrojenia T2.
Jeśli chcesz klepać PvE to wystarczy jedna rasa - po prostu najlepiej znajdź chara, który może latać Tengu, bo to obecnie najlepsza "glebogryzarka" do NPCowania.
Tyle w skrócie, ofc ;)
Zsur1aM:
Graj od startu wlasna postacia, zobaczysz z czym to sie je i co chcesz robic w grze, wtedy ewentualnie kupisz sobie jakas postac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej