Eve Online > PVE

Tengu hi sec explo da radę bez refitów?

<< < (2/6) > >>

Pol Kent:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 11, 2012, 12:48:03 ---Core Sisterek w stosunku do expanded jest też o wiele tańszy

--- Koniec cytatu ---
Czy ja wiem czy o wiele....w Amarr wczoraj było bodaj3-4mil różnicy między jednym a drugim - odpowiednio 34-34mil i 37-39mil

--- Cytat: Doom w Wrzesień 11, 2012, 12:48:03 ---Opcja o której zapomniałem wczoraj to jeszcze danie jednego riga wzmacniającego probowanie na sytuacje kiedy znajdziesz najtłustszą sygnaturę czyli 4/10 (chociaż w high nawet 4/10 które dziwnie trudno skanuje się w high a w low wzglednie latwo, nie powinno się oprzeć combosowi sister launcher, siester probe i sub na scanowanie nawet bez riga)

--- Koniec cytatu ---
Z doświadczenia przy subsystemie na lvl 4 i skillu do skanowania na lvl 4 jeśzcze nic mi się nie oparło w hi przy uzyciu Sistersówego launchera i prob.

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 11, 2012, 12:28:25 ---Wersja Expanded pozwala na używanie combat prob

--- Koniec cytatu ---
Nie tylko. Ma jeszcze możliwość użycia Deep probów (o ile ma się je wyskilowane) a używanie Deep proba w systemie pozwala łatwo odsiać niepotrzebne sygnatury - o ile szukasz czegoś konkretnego a nie wszystkiego jak leci.

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 11, 2012, 12:28:25 ---czy ten Tengu Propulsion - Fuel Catalyst jest odpowiedzialny za używanie afterburner-a i daje plusy do tego modułu.

--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam dokładnie tak +10% na lvl.

Dux:

--- Cytat: Pol Kent w Wrzesień 11, 2012, 12:57:40 ---Z doświadczenia przy subsystemie na lvl 4 i skillu do skanowania na lvl 4 jeśzcze nic mi się nie oparło w hi przy uzyciu Sistersówego launchera i prob.

--- Koniec cytatu ---

4/10 w high bez problemów w lokim z sisters exp. probe + sisters core probe, z astrometrics na 2 czy 3 (bez pozostałych skili do skanu) skanowałem. Oczywiscie trwało to znacznie dłużej, ale nawet 4 proby do tego wystarczały.  :P

A przy subsystemie do skanowania różnica zużycia CPU jest tak niewielka, że pakowanie expanda do pve absolutnie żadną zbrodnią nie będzie :)

[VIDE] Herezja:
Zbrodnią nie będzie ale ... po co ma zużywać możliwości statku na fitowanie  skądinąd zbędnego modułu? Do Jego potrzeb starczy zwykła wersja a nie expanded

Pol Kent:

--- Cytat: Herezja w Wrzesień 11, 2012, 13:51:49 ---ale ... po co ma zużywać możliwości statku na fitowanie  skądinąd zbędnego modułu? Do Jego potrzeb starczy zwykła wersja

--- Koniec cytatu ---
Nie czytałeś tego co napisałem prawda i dlatego piszesz herezje  :P
Hint: Wersja standard - szukasz np. DED plexów, wpadasz do systemu rzucasz normalne proby masz np. 6 sygnatur i poświęcasz 5-10minut żeby je po kolei znaleźć i okazuje się że wszystko to WH czy inne ścierwo. Obskakujesz 10 systemów, minęła godzina
Wersja z expanded launcherem - rzucasz deep probe widzisz że żadna sygnatura nie ma siły sygnału jaki Cię interesuje , skaczesz dalej. Obskakujesz 10 systemów, minęło 10-15 minut.

[VIDE] Herezja:
Przyznaje, że nie posiadam skili na wersje deep.
Moje pytanie w takim razie nasuwa się jedno.

Czemu tylko w wersji deep widzisz i potrafisz rozpoznać czy to wh czy inna sygnatura?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej