Eve Online > PVE

Tengu hi sec explo da radę bez refitów?

<< < (6/6)

Asag:

--- Cytat: Pol Kent w Wrzesień 10, 2012, 22:20:47 ---Naprawdę latasz tak od końca do końca mapy, ze musisz mieć jeden fit na wszystko ??
Nic nie piszesz o implantach....
Z jednej strony ładujesz RF AB a z drugiej najzwyklejszy Shield Booster....hard an EM też zwykły...a byle CN czy DG jeśli masz kompensacje choć na 4 da Ci dodatkowy res...
Dwa Rigory...aż tyle dają ?

--- Koniec cytatu ---

Zdarza mi się że latam po kilkanaście jumpów na pograniczach frakcji stąd różne typy NPC. Może dock i refit sam w sobie nie jest dużym problemem ale w high zależy mi na jak największej szybkości. Nieraz się zdarza że po wyskanowaniu i konieczności refitu wlatuje na plexa już z wrakiem overseera.
Co do implantów z tych mających wpływ na ship to tylko zestaw CA1/CA2.

Co do frakcyjnych modułów próbuję pogodzić efektywność z kosztami bo na razie mało grałem i po kupieniu plexów słabo z ISK.
Czy dwa rigory tyle dają? Nie mam pojęcia, nie ukrywam ze ten fit to propozycja z netu bo ja sam nie mam żadnego doświadczenia w składaniu fitów stąd moje pytanie tutaj o propozycje i ewentualne inne fity.

PS: Postanowiłem zrezygnować z mag site bo to i tak strata czasu w high dlatego zamiast salvagera będzie chyba dodatkowy launcher (pewnie analyzer i probe launcher będą off aby się zmieścił) bo nawet jak by wypadało mi non stop t2 salvage z overseerów to i tak chyba nie warto go taszczyć za sobą.

Pol Kent:

--- Cytat: Asag w Wrzesień 12, 2012, 13:17:45 ---nawet jak by wypadało mi non stop t2 salvage z overseerów to i tak chyba nie warto go taszczyć za sobą.

--- Koniec cytatu ---
Bez przesady. T2 armor platy i T2 capacitor console to ca. 15mil za sztukę. Wiec jakby te wypadały to warto wozić.

Doom:
mam wrażenie że w wyważaniu posunąłeś się nieco za daleko. Wątpię aby w ficie pierwotnie był medium sb t2, stawiam raczej na egzemplarz w cenie z okolic duzej bańki. Mylę się?

Pol Kent:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 12, 2012, 13:51:10 ---Wątpię aby w ficie pierwotnie był medium sb t2, stawiam raczej na egzemplarz w cenie z okolic duzej bańki. Mylę się?

--- Koniec cytatu ---
Możesz się mylić. C-Type w hi wystarczy na 110% chyba, że zupełnie bez tanka latasz a kosztuje mniej niż pół dużej bańki  ;)

Asag:

--- Cytat: Doom w Wrzesień 12, 2012, 13:51:10 ---mam wrażenie że w wyważaniu posunąłeś się nieco za daleko. Wątpię aby w ficie pierwotnie był medium sb t2, stawiam raczej na egzemplarz w cenie z okolic duzej bańki. Mylę się?

--- Koniec cytatu ---

To była raczej budżetowa wersja fitu, nic z ctype ale teraz go nie mogę znaleźć.

Zmieniłem trochę fit, lepiej/gorzej/dalej źle?

[Tengu, High-sec exploration Tengu]
Ballistic Control System II

Adaptive Invulnerability Field II
EM Ward Field II
Republic Fleet 10MN Afterburner
Shield Boost Amplifier II
Codebreaker I
Pithi C-Type Small Shield Booster

Heavy Missile Launcher II, Scourge Heavy Missile
Heavy Missile Launcher II, Scourge Heavy Missile