Forum Gry > Inne gry

FTL - spaceship simulator

<< < (9/10) > >>

Precelek:
spróbuj najpierw statek rocków odblokować aby mieć 100% szansy na event z podem

Jakub Trokowski:
Co do tego poda, to co go znajdę to albo mi po kadłubie meteorem przywali albo potem nie znajdę tych jajogłowych, co mają wiecieć o co z tym chodzi.

Brat raz miał tego kryształowego ziomka na pokładzie, ale potem nie znalazł statku. (Nie wiem czy coś źle zrobił.)

Ale z dobrych wieści: właśnie bosa na normalu zjechałem. :D 107 gier, jedno zwycięstwo. Ale jak cieszy!
Po 2giej fazie bosa miałem 5 punktów kadłuba, załoganta mniej i na trasie do naprawy flotę rebeliantów. Przedarłem się, naprawili mnie trochę i po trzeciej fazie bosa miałem 1hp!
Żadnych cziterskich klołków, teleportów itp: dwa dobre laserki (hull II, heavy II) + bomba jonowa - tyle. Choć przyznam że troszeczkę siędenerwowałem czy pyknie jak mi 1 hp został, bosowi 2, a ja czekam aż się załadują laserki. :)

Nosum Hseebnrido:
Wiksa: http://ftl.wikia.com/wiki/Ships

Zoltańskie statki najbardziej mi się podobają.

Jakub Trokowski:
Poprawiam statystyki: na prawie 150 gier mam już 3 zwycięstwa.
W tym jedno (na jedną grę!) statkiem rockmenów typu B - wg mnie świetny. (Na bosie nie było łatwo, ale bez wielkiej spiny: bomba jonowa, drona def. II, 2x burst II.)

Miałem też (w innej grze) odblokować statek ślimaków, ale akurat miałem dość wolne laserki i uciekła mi szansa. :(

Ptysiu:
45 gier, jedno zwycięstwo. Poza kestrelem mam Engi A+B, Zoltan A+B (zoltanem B wygralem), Rock A i najnowszy nabytek: Federation Cruiser :).

Zoltany to moi faworyci. Typ A jest świetny na samym początku gry, natomiast typ B nabiera mocy im dalej się zajdzie, chociaż początki są w nim dość trudne.

Tryb easy odhaczony, zaczynam męczyć standard :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej