Forum Gry > Inne gry
Dark Souls PC
Khurghan:
Gra ktoś?
W/g mnie wyśmienita gra, walka wciąga, nikt nie prowadzi gracza za rączke oraz ma wysoki poziom trudności. I klimat jakiego dawno nie czułem w żadnej innnej grze. Dawno tak dobrze się nie bawiłem przy crpg-u
Jednak jest to port z konsol i ma "pewne" bolączki. Graficznie jast zablokowana na rozdziałce 1024x768, chociaż wyszedł już fix zrobiony przez jakiegoś gościa niezwiązanego z producentem (zajęło mu to niecałą godzinę lol) który pozwala grać we wszystkich dostępnych rozdzielczościach.
Drugą bolączką jest sterowanie. Do czasu jak ktoś nie poprawi kontroli za pomocą klawiatury i myszki nie warto podchodzić do tej gry. Koszmar. Akurat mam pada i to już jest zupełnie inna bajka. Można się skupić na walce z przeciwnikiem a nie kamerą i poruszaniem się.
Tak więc polecam (jeśli macie pada ;p)
Goomich:
--- Cytat: Khurghan w Sierpień 30, 2012, 11:22:00 ---rozdziałce 1024x768, chociaż wyszedł już fix zrobiony przez jakiegoś gościa niezwiązanego z producentem (zajęło mu to niecałą godzinę lol)
--- Koniec cytatu ---
Tydzień przed premierą i godzinę po premierze.
SokoleOko:
Tak czy inaczej, wypuszczenie gry na PC z zafiksowaną rodziałką 1024x768 po prostu łeb urywa. Rozumiem, że gimbusy używające konsoli łykają wszystko jak młode pelikany, ale litości... 1024x768 to ja używałem 10 lat temu na 19" CRT.
Doom:
Abstrahując od głównego przedmiotu dyskusji, ja np wolę gry w których twórca ma w poważaniu inny rodzaj gimbusów, a mianowicie takich co to przedkładają wodotryski graficzne i / lub dzwiekowe ponad fabułę i klimat gry, czy też jej grywalność będącą wypadkową wspomnianych kilmatu i fabuły oraz opracowania UI z naciskiem na sterowanie :P
SokoleOko:
Rozumiem, że jeśli gra jest "świetna" to nie będzie Ci przeszkadzać zniekształcenie obrazu na monitorze spowodowane niedostosowaniem do natywnej rozdzielczości matrycy?
Jakieś standardy trzeba spełniać. W kinach nie ma filmów czarno-białych, video-cd też poszło już do lamusa, itd itp ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej