Eve Online > Retribution

Retribution - główny wątek

<< < (109/121) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: ManganMan w Styczeń 22, 2013, 00:25:55 ---Wcześniej jak grałem to było jak mówiłeś, wystarczyło wyśledzić dokąd 'strzela' gejt :)

--- Koniec cytatu ---
Yep, sprawdziłem, znikają :)

--- Cytat: observer w Styczeń 21, 2013, 23:16:03 ---Czasem efekt widać, czasem nie, wczoraj myślałem że jakiś bug mam bo niby miałem zaznaczone a trasy nie było, po 3j pojawiła się na 2  skoki, potem znów wcieło. Ogólnie to taka pierdoła, którą zauważasz dopiero jak Ci powiedzą, szału nie robi, ale też nie przeszkadza. Lepiej żeby nie przyznawali się publicznie ile nad tym pracowali, bo ile by to nie było, to za długo.

--- Koniec cytatu ---
To może dlatego że to pulsuje, raz jest ciemniejsze, raz jaśniejsze. Tylko po cholerę to trzymać włączone? No chyba że ktoś się lubi wkurzać, mnie osobiście to irytuje :)

observer:
Ostatnio miałem dość długi przelot i tak z nudów przyglądałem się tym liniom i porównywałem z mapą.
Jeśli ustawi się mapę na widok 3D i odpowiednio poprzekręca, to układ trasy przelotu, który widać na mapie pokrywa się z tym co widać na ekranie.
Brama przez którą będzie skok celuje dokładnie w jasną gwiazdę od której linia się zaczyna, a widoczność zależy od odległości między gate-ami, np przy skoku z XZ-SKZ do CJF-1P gwiazda docelowa była praktycznie niewidoczna, a dalsza trasa bardzo słabo.
Kiedyś obiecywali, że układ gwiazd na niebie będzie odpowiadał układowi gwiazd na mapie galaktyki, tylko to właściwie było nie do sprawdzenia. Teraz wygląda na to, że jednak komuś się chciało to zrobić.

Doom:
http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=74215
Oficjalny dev blog na ten temat. No min na ten temat.

W skrócie dla mnie to wygląda tak że mają zamiar chyba nasrać gówna przez całą wysokość okna. Ich problem nie mój. Na tą chwilę i tak mam mało miejsca na ekranie i te nowinki raczej zostaną zakryte oknami czatów itp

observer:
Właśnie nie, to tylko skróty do przydatnych funkcji, np funkcji autopilot shorter/safer/less secure nie ma już na mapie w którejś tam zakładce, tylko jest pod literką A. Nie trzeba już pewnych rzeczy szukać w stylu "ku.... no gdzie to było? przecież to tu widziałem"
Jedyne co na ekranie będzie widać to ten szary rząd symboli od słoneczka do kapelusza, te wszystkie bajery które widzisz na dev są rozwijane z tych symboli wtedy kiedy są potrzebne i mogą być równie szybko schowane.

Doom:
Uczyłem się grać w "starym" interfejsie. Jak wprowadzili te pojebane skróty klawiatury na wszystki możliwe funkcje, durny klient nagminnie podczas pisania na chacie wydawał też rozkazy shipowi. Dziękuję postoję. Latam z dezaktywowanymi 90% klawiszy funkcyjnych i jakoś nie czuję się gorszy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej