Eve Online > Retribution

Retribution - główny wątek

<< < (39/121) > >>

SokoleOko:
68km zasięgu Javelinów bez penalty do speeda (jak mi się wydaje). Starczy na recona sfitowanego na T2 i bez linków. Ale tylko na tyle.

Cały "myk" ze 100MN Tengu polegał na tym, że HML miały ciut większy zasięg niż maksymalny możliwy Huginn/Rapier.

Theronth:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 18, 2012, 13:38:41 ---68km zasięgu Javelinów bez penalty do speeda (jak mi się wydaje). Starczy na recona sfitowanego na T2 i bez linków. Ale tylko na tyle.

Cały "myk" ze 100MN Tengu polegał na tym, że HML miały ciut większy zasięg niż maksymalny możliwy Huginn/Rapier.

--- Koniec cytatu ---
Raczej z Tangu jako takim. 100mn nie zakładam przeciw Reconom :D

SokoleOko:
Czy ja wiem - 100MN może zostać zatrzymane tylko webem. Wszystko co nie ma bonusa do zasięgu weba zostanie rozstrzelane z bliska, a tylko Huginn/Rapier może próbować zatrzymać takie Tengu z daleka. Podobnie z Falconem - bo zjammowany nie stracisz niczego, co trzyma Cię za kark.

Dwa, trzy lata temu recony w roli heavy-tacklerów wykorzystywane były sporadycznie. Dziś są praktycznie obowiązkowe jeśli leci się gangiem. Podobnie było z bonusami - sam widzisz, że bez lokiego praktycznie nie latamy. Oznacza to, że jeśli widzisz na gridzie Huginna/Rapiera/Lachesisa/Arazu to spodziewaj się punktu/weba na 100 km.

Pol Kent:

--- Cytat: Theronth w Październik 18, 2012, 13:29:42 ---Za bardzo przejmowałbym się fregatami, bo to z nimi HAMy problemy mają.

--- Koniec cytatu ---
A czy aby w ramach nadchodzących zmian w missile'ach HAMy i torpedy nie mają teraz korzystać ze skilla Guided missile...cośtam - tego zmniejszającego explosion radius czy jak to się tam zwało...

SokoleOko:
Tak, Guided Missile Precission. Ale nawet ze skillem na V explo radius (odpowiednik sig radius) to 100 m. Frytka ma 40m.

Gorzej, że rockets, assault missiles i torpedoes nie będą "korzystać" ze skilla Target Navigation Prediction, a explo velocity wynosi 100 m/s (dla HAM). Frytka robi 400 m/s (bez prop modułu), czyli nawet z jednym webem masz 50% redukcji na speedzie i kolejne 50% na sygnaturze. Dobrze będzie jak wejdzie hit za 25% bazowego DPS MINUS resy celu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej