Eve Online > NoobGarten
Kilka pytań totalnego nooba.
behemothxx:
Witam zacząłem grać w eve, narazie gram na koncie trial. Mam w związku z tym kilka pytań:
1.Dlaczego w eve, gra tak mało ludzi? Gdy czytam o eve, to wszędzie są informacje, że na serwerze siedzi kilka set tysięcy osób. Kiedy wchodzę do gry, licznik wskazuje zaledwie 30-60 tys. Jak to jest, eve traci graczy, że tak mało ludu?
2.Czy w eve gra dużo polaków? Słabo znam angielski, a chciałbym nauczyć się czegoś o grze (wiem że mam zgłosić się do unsen academy). Oczywiście język angielski, będę szlifował. Jaki jest udział procentowy polaków w grze?
3.Czy po zakończeniu triala 14-dniowego, mogę użyć klucza z triala 21-dniowego, aby przedłużyć rozgrywke o te 21 dni?
Pozdrawiam wszystkich.
SokoleOko:
1. Jest ok. 350 tys. aktywnych kont. Ludzie są rozrzuceni po wszystkich strefach czasowych, nie każdy gra codziennie. Stąd na serwerze jednocześnie, w Euro Prime, jest tak do 50 tys.
2. Polaków w Eve jest kilka tysięcy. Jest parę niezłych korporacji reprezentujących każdy sposób grania, nawet mamy "narodowy" sojusz sov-holderski.
3. Nie. Po 14-dniach musisz aktywować konto lub założyć nowe z 21-dniowym trialem.
behemothxx:
Dzięki za odpowiedzi. Już się bałem, że eve traci na popularności i nie będzie z kim grać. Szkoda że nie można przedłużyć o te 21 dni, ale to nic, przejdę tutka ze 2-3 razy, następnie założę dopiero triala 21 dni i będę go opłacał. Jeszcze jedno, gdzie najtaniej i za ile, można dostać pre-paid na miecha czy dwa?
SokoleOko:
No, ale po co - 14 dni starczy, żeby ocenić czy chcesz płacić czy nie. Inaczej będziesz musiał zaczynać nowe konto i nowego chara.
Popularność Eve "nie spada". Co najwyżej nie rośnie. Liczby na serwerze utrzymują się mniej więcej na stałym poziomie odkąd gram (koniec 2008), choć prawdę powiedziawszy - bywało lepiej (regularnie 50k).
Ja kupuję tutaj, płacąc paypal:
http://www.shatteredcrystal.com/index.php/eve_online
AFAIR nie ma 30 dniowych Game Time Codów. Na allegro masz pełno różnych wynalazków łamiących EULA, których stosowanie może się skończyć banem.
behemothxx:
Szkoda że nie ma 30-dniowych kodów :( Prawdę powiedziawszy, gra mnie przytłacza... Skończę tego triala 14-dniowego, założę 21-dniowego, skończę go i zacznę płacić chyba. Dobrze że jest wyjście żeby grać jak kasy deficyt będzie, to plexem zapłacę.
Właśnie coś tak czułem,że te kody z allegro w niskich cenach, to jakieś podejrzane. Szkoda bo myślałem że zmieszczę się w 40zł miesięcznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej