Eve Online > NoobGarten

Gdzie newbie może zarabiać.

(1/8) > >>

Tarvil:
Witam ponownie, skończyłem komplet tutków i mam pytanie do bardziej zaawansowanych graczy. Mianowicie, jak w miarę stabilnie i dobrze zarabiań ISK? Próbowałem tłuc misje dla agentów, ale one są zazwyczaj albo słabo płatne, nudne jak diabli i nawet szkoda Salvagera odpalać żeby pruć pirackie statki (trochę spalonej elektroniki... wow). Inne misje są dla odmiany wybitnie za trudne dla początkującego (Coercer który dostaje się pod zmasowany ostrzał pierdyliarda rakiet+drony spowalniające...) i trzeba je robić systemem "zniszcz ile się da statków -->warp to base --> repair --> powrót na pole walki --> zapętlić.

Z tego co słyszałem Mining jest bardzo nieopłacalny, a obszukiwanie sygnatur jest zazwyczaj nieopłacalne (pomijam fakt że szlag mnie trafia gdy po raz enty nie mogę znaleźć anomalii).

Czy po prostu mam przestać płakać, spiąć poślady, jechać te misje dla agentów i grind, grind, grind ;).

KiFuso:
Na początku na pewno mining jest bardziej opłacalny od misji PvE... ale czy chcesz się za niego zabierać to już od ciebie zależy. Nie wiem skąd wyczytałeś, że mining jest nieopłacalny. Zostały jeszcze chyba misje dla milicji.. ale wiem czy masz wystarczające skilę.

Są jeszcze inne sposoby zarobku jak np. handel.

Po twoim poście wnioskuje, że nie byłeś jeszcze w Unseen Academy - udaj się tam prędko :-)

MGGG:
Wszystko w tej grze jest opłacalne, ale pod warunkiem, że masz wyskillowaną postać pod daną aktywność.
Ogólnie dla nowej postaci w EVE misję sa na początek najlepszym i najszybszym sposobem zarobkowania. Ale nie od razu Kraków zbudowana. Mając skończony tutorial nie masz co szukać na misjach lv 3/4, bo stracisz statek. Najpierw robisz misję lv 1 i skilujesz deskę/cruza, potem jak wbijesz stand, zaczynasz misję lv 2 i skilujesz battlecruza, Jak masz stand idziesz na misję lv 3 i skillujesz fit t2 do battlecruza i wskakujesz na misję levelu 4. O ile za misję lv 1 możesz zarobić do 100 tys. ISKów, to już misję lv 3 dadzą ci parę milionów, a lv 4 - nawet 20 mln ISK+.

Zieloną postacią możesz zarabiać szybciej w inny sposób, ale albo:
- musisz znać mechanikę gry (np. ninja salvaging; farmienie plexów w faction warfare; eksploracja)
albo:
- mieć kumpli, którzy zabiorą Cię do 0.0/WH i pomogą Ci w zarabianiu (np. bedziesz woził loot, salvagował wraki itp.)

Na koniec dwie rady:
- zapraszamy do Unseen Academy: http://www.unseen.pl/ 
Dziewczyny i chłopaki pomogą Ci stawiać pierwsze kroki w grze
- radzę na razie zapomnieć o szybkim zarabianiu. Wiele początkujących postaci jest ogarniętych manią ISKów i przez to gra zamienia się w pracę i szybko traci swój urok. Nie trzeba być potwornie bogatym, by dobrze się bawić. Kasa zaś sama przyjdzie z czasem.

Kharim:
Skilluj drake'a- ulatwi grindowanie misji i idz do uneseen academy.

Tarvil:
Dzięki za rady :). Do UA złożyłem podanie jak tylko odkułem się z Tutorialami, czekam teraz na akceptację.

PS: Jeszcze coś sobie przypomniałem a nie chcę zakładać nowego tematu. Czy Armor plate'y są opłacalne na jednostkach takich jak Coercer? W wymianach ognia z NPC mam wielką przewagę, ale te trzy zestawy płyt sprawiają że statek jest woooolny, nawet z odpalonym afterburnerem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej