Śmietnisko > Flamewar
Alternatywne źródla isk a moralność (było Odp: dwa miesiące - co dalej?)
akira akawa:
--- Cytat: Nitefish w Sierpień 09, 2012, 10:14:10 ---No ok, ale czy to na pewno okreslenie obraźliwe. Np. z 2 okresleń: szwab i szkop tylko to drugie jest obraźliwe. Szwab oznacza mieszkańca Szwabii, czyli okreslonej częsci Niemiec.
--- Koniec cytatu ---
Nie , nieprawda . Język "żyje" . I to że szwab etymologicznie oznacza mieszkanca szwabii nie ma znaczenia. Nikt , absolutnie nikt nie używa pojęcia szwab by podkreślić pochodzenie Niemca z historycznej krainy . Mówiąc szwab mamy na myśli pogardliwy stosunek do wszystkich Niemców w całości - nie ważne z jakiego landu pochodzą . Dlatego szwab JEST w języku polski słowem obraźliwym.
(1.1) pogard. Niemiec;
odmiana:
(1.1)
[ukryj ▲]
przypadek liczba pojedyncza liczba mnoga
mianownik szwab szwaby
dopełniacz szwaba szwabów
celownik szwabowi szwabom
biernik szwaba szwabów
narzędnik szwabem szwabami
miejscownik szwabie szwabach
wołacz szwabie szwaby
Hastrabull:
--- Cytuj ---to już wiesz i spadaj jak ci się nie podoba .
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---wy tępe chuje .
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---A wiesz w jakich okolicznościach powstał "gest Kozakiewicza" ty wypięta pizdo?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---ty xenoimbecylu .
--- Koniec cytatu ---
Zasada jest prosta i powtarzam ja po raz kolejny:
wycieczki osobiste lub rasistowskie = ban. Powyższe zaklasyfikowałem jako wycieczki osobiste.
Pierwszy ban na 48 godzin
Drugi ban na wiekuistą wieczność.
Po raz ostatni to wyjaśniam, więc proszę wbić to sobie pod wasze piękne rozczochrane.
akira akawa:
--- Cytat: Doom w Sierpień 09, 2012, 10:31:30 ---Na starych zasadach koleś by mial juz perm ban i to zanim wyskoczył z wontami do Hastry. Widzisz różnicę?
--- Koniec cytatu ---
stare zasady były złe bo pozwalały dawać upust twoim fantazjom typu "loszek" "jeżyk" aż sie boję dalej ciągnąć itp... Ty moderację traktujesz jako zbyt osobiste przeżycie
Tak jest lepiej w koncu to flame war. I fajnie że takie Rataxasy tu są. W myśl zasady Stanisława Lema "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów. "
ps.
poza tym jestś bardzo mało konsekwentny . Zwracasz innym uwagę a sam sobie pozwalasz na wykwity w rodzaju " Czekaj czekaj, czy ty mówisz o tej bandzie gówniarzy i buraków która wyłapała ode mnie serię banów" :D :D
Jrkan:
Za "polaczków" bym pałował, aż się, buraki nie oduczą szczanie do własnego gniazda.
Nitefish:
Zmierzałem do tego, że część określeń jest używanych potocznie i nie zawsze kryje się za tym coś złego. Np. dla mnie "rusek" to skrótowa forma "Rosjanin" i tyle.
Dla wielu osób słowo "Rumun" może być obraźliwe, z uwagi na krążące w kraju dowcipy oraz sposób w jaki większość Rumunów zachowuje się w naszym kraju.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej