Śmietnisko > Flamewar

Dysleksja kontra reszta Galaktyki - Odp: HELL.BOYS Rekrutuje

<< < (19/30) > >>

[VIDE] Herezja:
Swoją drogą przewinęła się tu mała historyjka jak ktoś kogoś chciał okraść.
Ja się dałem okraść i to osobie, która mi na zlocie w Wawce podała rękę na przywitanie.

Będąc w strukturach ZUO miałem kolegę, który zrezygnował z gry i przekazał mi całe konto do dyspozycji, a ja głupi dałem pasy do tegoż konta innej osobie (temu złodziejaszkowi). Żeby nie było nie dąłem konto a pożyczyłem.
Dodatkowo tenże złodziejaszek miał mieć ponoć problemy finansowe. Odkupiłem od niego kartę graficzną (za złotówki) dając mu własną (miał mi za nią zapłacić plex-em czy jakoś tak).
Puenta jest taka, że jego kartę otrzymałem, plexa za swoją nie dostałem, hasło do konta zmienił i główną postać sprzedał.
Był na zlocie w Wawce i pił piwo na moją wejściówkę.
Jak nie jestem wyrywny aby komuś krzywdę robić tak jemu bym z chęcią mordkę sklepał i raczej wątpię aby ktoś go bronił bo ... doszło do mnie troszkę wieści, że nie tylko mnie wykorzystał.

Ps. Długo nie był w grze dostępny bo go CCP zbanowalo za sprzedaż plexów za gotówkę. I zarzekał się, że mi albo postać odda o podobnej ilości sp albo w inny sposób się zrewanżuje. Pisał mi o tym chyba w styczniu czy lutym. Tłumaczył się wtedy tym, że myślał, że mi za konto zapłacił plexem (jak by nie było miał nim zapłacić za kartę graficzną a nie konto). Dodatkowo nawet mi za kartę nie zapłacił.
Ps 1. Niezły ludek nie?

Gaunt:
Here, czyli po prostu ten człowiek Ciebie okradł w realu praktycznie, to czemu nie spróbujesz go wyczaić i porozmawiać z nim w cztery oczy ? :>
i podaj jego nick bo trzeba znać takie szumowiny, nie wiem co jest złego w tym, że złodziejstwo się tepi a nie ukrywa!

Tloluvin:

--- Cytat: Paradocsic w Lipiec 09, 2012, 19:58:29 ---Więc pokrótce oświecę cię czym jest Dysleksja Rozwojowa : jest to choroba na którą składa się dysortografia brak koordynacji oko ręka i wiele innych aspektów z którymi ciesz się nie miałeś okazji się zetknąć. Czy bywam złośliwy oczywiście, większość społeczeństwa ma głęboko w d... czym objawia się to schorzenie bo przecież łatwiej zabawić się w licealistę po wyśmiewać jest good fun, to że ja z chorobą w końcu przegram lekarz powiedział mi już 20 lat temu więc jeśli w ogóle interesuje cię co napisałem to pomyśl czasem zanim zbrechtasz kogoś z dysleksją bo nie zawsze jak to się, utarło nauczyciel ma racje a ta osoba to leń i ściemniacz.

--- Koniec cytatu ---
To jest to co mam.
Przez cala podstawowke z kazdego dyktanda mialem pale.
Tyle, ze jak ja chodzilem do szkoly to nauczycieli nie obchodzily rozne dysfunkcje, a lekarze nie wystawiali papierkow dajacych immuna na bledy itp i trzeba bylo sobie z tym radzic.
W moim przypadku wygladalo to tak, ze mialem nakaz przeczytania przynajmniej jednej ksiazki TYGODNIOWO zeby wyrazy zapamietac wzrokowo, a kazde zle napisane dyktando przepisac poprawnie przynajmniej kilka razy.
Efekt byl taki, ze w polowie szkoly sredniej zaczalem zaliczac dyktanda, a pisemna mature z polskiego zaliczylem na trzy. Przy czym wtedy dla osob dysfunkcyjnych nie bylo ulatwien na maturze typu wiecej czasu czy brak limitu ortow.
I dlatego teraz jak widze ludzi zaslaniajacych sie papierkiem z czystym sumieniem moge rozesmiac im sie w twarz i nazwac skonczonymi leniami, ktorzy wola spedzac czas na gierkach, forach itp zamiast zabrac sie za siebie i cos zrobic z problemem, a jak ktos taki miauczy mi jak mu jest trudno to moje pierwsze pytanie jest ile ksiazek przeczytales w tym roku.
Poza tym tak na zakonczenie. Jak taki czlowiek pojdzie do pracy biurowej to tam nikogo nie bedzie obchodzilo, ze ma on jakiegos dysa. Bedzie musial pisac poprawnie albo dostanie kopa w dupe.
Zeby nie byc goloslownym to raz widzialem taki przypadek i kilka razy bylem swiadkiem jak pracownik przynosil papierek z zaswiadczeniem o dysortografii/dysleksji i slyszal od przelozonego gdzie moze sobie go wsadzic.
Wiec tak na koniec proste stwierdzenie. Jak dla kogos szczytem marzen jest robota przy lopacie, czy na tasmie produkcyjnej to niech sie zaslania papierkami, ale jak ktos chce w zyciu czegos wiecej to im szybciej zacznie walczyc z choroba tym lepiej dla niego.
PS
Zawodowemu kierowcy tez nieznajomosc ortografii moze zlamac kariere. Sprawdzone

Isengrim:

--- Cytat: Paradocsic w Lipiec 09, 2012, 19:58:29 ---Nigdy nie byłem pluszowym misiem co się od gryźć nie potrafi, czy to wada - jedna z wielu - czy się tym przejmuje - NIE

--- Koniec cytatu ---

Ale wiesz, że odgryzasz się na poziomie wkurwionego gimbusa, któremu matka odłączyła Tibię?

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Gaunt w Lipiec 10, 2012, 08:32:28 ---Here, czyli po prostu ten człowiek Ciebie okradł w realu praktycznie, to czemu nie spróbujesz go wyczaić i porozmawiać z nim w cztery oczy ? :>
i podaj jego nick bo trzeba znać takie szumowiny, nie wiem co jest złego w tym, że złodziejstwo się tepi a nie ukrywa!

--- Koniec cytatu ---

Miał kilka nicków teraz już nie pamiętam dokładnie wszystkich. Miał nick Lucius Veritas (czy jakoś tak).
Na zdjęciu ze zlotu w wawce jest na 25 pozycji.
http://i1083.photobucket.com/albums/j388/Gregorius_Decimus/zlot.jpg

Mam jeszcze jego aktualną chyba postać w liście "znajomych w grze" i wiem ze Go Qulko1 przygarnął jakiś czas temu do korpa (lub może do tego czasu juz go wyjebał na zbity pysk)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej