Eve Online > NoobGarten
Trial -> Pełna - 20 euro u CCP (30 dni + aktywacja) czy 109 z allegro (60 dni)
kamillous:
Witam, czytałem temat poniżej, lecz nie do końca znalazłem przekonującej mnie odpowiedzi. Obecnie jestem na trial 21 dni, chciałbym zakupić pełną wersją.
CCP mówi 15 euro za 30 dni + 5 euro aktywacja = 20 euro (koło 86 zł)
Allegro mówi 109 zł za 60 dni, ale cisza o aktywacji
1. Czy muszę zakupić najpierw aktywacje i 30 dni od CCP
2. Czy mogę od razu zakupić 60 dni z allegro i czy konto wówczas przejdzie pomyślna aktywacje (tak jak sugeruje CCP)
Pozdrawiam
PS Doom pisał ze aktywacja to wnyk na frajerów. - chciałbym się upewnić
Pozdrawiam
Dormio:
Ad.1. Nie. Możesz kupić PLEX'30d, albo GTC i nimi aktywować.
Ad.2. Jedyne oficjalne źródło GTC i PLEX'ów to CCP. Wchodząc w account management masz możliwość wyboru metody płatności i wybierając PLEX/GTC zostaniesz przez CCP przekierowany do oficjalnych dystrybutorów.
PS
Nie musisz oficjalnego PLEX'a kupować w EUR.
kamillous:
Na oficjalnej stronie, nie mogę zakupić PLEXA, bowiem posiadam wersje trial, a ta opcja dostępna jest tylko na . Jedynym wyjściem jest zakup "Upgrade" tj 15 euro za 30 dni i 5 euro za aktywacje (dla nowych użytkowników jednorazowo). Nie ma też opcji przejścia na strony oficjalnych dystrybutorów.
EDIT
Faktycznie mam listę sklepów, w tym dwa polskie tj keye.pl oraz klucze.inexus.pl
Rozumie zatem, że moge zakupic w takim sklepie i aktywować wersje trial - proszę jedynie o potwierdzenie.
Pozdrawiam
Doom:
--- Cytuj ---Doom pisał ze aktywacja to wnyk na frajerów. - chciałbym się upewnić
--- Koniec cytatu ---
Bo tak jest. Dowolne przedłużenie konta czy to ingame plexem, czy to TC automatycznie ulepsza Ci konto z wersji trial do pełnej. Żeby było smieszniej przed chwilą sprawidziłem po ile CCP sprzedaje pleksy i wyszło mi że coprawda nie przeplacasz tak dużo jak myślałem ale to wciąż pół euro wiecej :P
--- Cytuj ---Jedyne oficjalne źródło GTC i PLEX'ów to CCP. Wchodząc w account management masz możliwość wyboru metody płatności i wybierając PLEX/GTC zostaniesz przez CCP przekierowany do oficjalnych dystrybutorów.
--- Koniec cytatu ---
Plex tylko z ich strony, GTC to albo któryś dystrybutor albo reseler, bo odsprzedanie kodu jest jak najbardziej legalne i jeśli koleś na allegro za wzmiankowane 109 zeta przekaże kod to jest to legalna transakcja
kamillous:
Oki, rozumiem zatem, że mogę zakupić u polskiego dystrybutora, a nie od CCP, jakby nie patrzeć nie opłaca to się dla nowych bo nowy dopalca 5 euro za aktywacje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej