Forum Gry > Inne gry

Wzdychamy do starych gier - było [Odp: Powitanie - Przedpokój]

<< < (9/22) > >>

Skaza:

Spoglądając w przeszłość i porównując dzisiejsze gry z tytułami, które królowały w przeszłości mogę powiedzieć jedno : Gry powolutku stają się coraz prostsze, banalniejsze i krótsze. Tęsknię za Fallout 1 i 2, które posiadały fabułę oraz pożerajacy gracza klimat. Nie były rozbudowanym graficznie FPSem, jak Fallout 3, który może nie okazał się tytułem tragicznym, jednak (moim zdaniem) znacząco ustępował poprzednim produkcjom. Dzisiaj nawet Settlers i Civilization stały się całkiem zabawne w swej prostocie... I tutaj rodzi się pytanie. Czy owe uproszczenia wynikają z lenistwa producentów, czy może gracze stają się coraz bardziej ubodzy intelektualnie i trzeba dostosować produkt do możliwości klienta ?

;)

Nitefish:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 02, 2012, 17:32:43 ---A kto nie tęskni za MDK? :P

--- Koniec cytatu ---

To była epicka gra. Pamiętasz Sacrifice?

Doom:

--- Cytuj ---Fallout 3
--- Koniec cytatu ---
Tytuł ten umarł w momencie kiedy zarzucono prace na VanBurenem. Gra kontynuująca tradycje Fallout i Fallout 2 nigdy nie powstała. Kto twierdzi inaczej jest z pokolenia gimbusów które nie grały w Baldura i wspomniane fallouty >:(

GlassCutter:

--- Cytat: Nitefish w Lipiec 02, 2012, 20:10:30 ---To była epicka gra. Pamiętasz Sacrifice?

--- Koniec cytatu ---
Ominęła mnie ta gra niestety.

W kategorii wyścigów wszyscy chyba się zgodzą że najlepszym przedstawicielem gatunku, zostawiającym daleko z tyłu wszystkie inne produkcje tak pod względem miodności jak i grywalności, klimatu i we wszystkich innych kategoriach jest...
Star Wars Racer.

I pytanie.. Czy ktoś kiedyś próbował zmusić ten tytuł do działania na współczesnym sprzęcie?

ManganMan:
Sam pamiętam Sacrifice. Chyba tam trzeba było m. in. profanować świątynie złej wiary :D
Dobra gra, tylko te mówione inkantacje mnie wkurzały :/

EDIT: SW Racer też był niezły. Spróbuję poszukać rozwiązania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej