Forum Gry > Inne gry

Wzdychamy do starych gier - było [Odp: Powitanie - Przedpokój]

<< < (21/22) > >>

Van Mar:

--- Cytat: LosBekoczoS w Lipiec 22, 2012, 12:46:02 ---Wpelni rozumiem, aczkolwiek symantec,panda,mcaffe, oraz opera nie jeczaly o.O i nawet takiego info nie zauwazylem..

Ok jeszcze pytanie do znawcow pamietajacych stare gry.
Czy ktos pamieta gre ( albo amiga albo c64 ) gdzie jezdzilo sie pancernym pociagiem po zamarznietej ziemi ? Handlowalo walczylo sie z innymi pociagami, taki mad max na torach :D

--- Koniec cytatu ---

Arctic Baron - niejedna nocke zarwałem przy tym..w turynie były wagony na sell:)
Poza tym stare gierki miały klimat niezapomniany, nawet bez wypasionej grafy..teraz jest odwrotnie:(

ZharV:

--- Cytat: Tim w Czerwiec 29, 2012, 12:19:33 ---Najstarszą grą strategiczną to były qrna szachy  ::)

--- Koniec cytatu ---

I do dzisiaj jest "królewską grą" tylko dla orłów z nieprzeciętnym intelektem, a nie klikaczy z pizza przed ekranem ;p

Skeer:
Jak mogliście przeoczyć Super Mario, Sonica, Contrę i masę klasyków na konsolę? :P

Na Sonica ja jako 10-letni szkrab sam urywałem się do centrum handlowego Panorama na Sobieskiego w Warszawie, bo tam był automat Segi. Jakieś 20km w jedną stronę  8)

SokoleOko:

--- Cytat: Skeer w Lipiec 23, 2012, 10:29:36 ---Na Sonica ja jako 10-letni szkrab sam urywałem się do centrum handlowego Panorama na Sobieskiego w Warszawie, bo tam był automat Segi. Jakieś 20km w jedną stronę  8)

--- Koniec cytatu ---

Heh, widać, żeś wiekowy. Jakby dzisiaj 10-latek zrobił taki numer to padły ofiarą pedofila (pewnie nie jednego), jego rodzice zgniliby w więzieniu, a całość byłaby filmowana przez "Błękitny 24" oraz skomentowana 100k razy na FB :D

lukasdan:

--- Cytat: Colonel w Lipiec 05, 2012, 21:25:52 ---Falcon 4.0
http://www.youtube.com/watch?v=OsxpVoA0Soc&feature=related

--- Koniec cytatu ---
do tego stopnia spodobalo sie ludziom ze po wycieku kodu źródłowego gry i zaprzestaniu jej
rozwijania przez wydawce społeczność sama przepisała duzą część gry, poprawiła błędy
i do dzieisjszego czasu rozwijają się dwie równoległe implementacje (FreeFalcon i OpenFalcon->BMS).
https://sites.google.com/site/falcon4history/files/F4history.pdf
Ostatnia wersja BMS jest z kwietnia 2012 i powala grafiką, modelem lotu, itp, itd

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej