Eve Online > NoobGarten

POS I PORADY

<< < (2/4) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Tloluvin w Czerwiec 26, 2012, 11:10:37 ---W 0.0 kazdy moze postawic wszedzie, a co do low nie pamietam czy standy sa potrzebne czy nie.

--- Koniec cytatu ---

W low standingi nie są potrzebne. Ale jest ograniczenie sec status dla moon harvesterów (chyba od 0.3 włącznie w dół - to można zobaczyć w show info harvestera).

Kalkulator moon miningu (z updatem cen po API):
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsZAiR0RsY64dG1HeHZ2RXBVZmJrODVVU1I1ZXZQeWc&hl=en_GB#gid=0

Generalnie jeśli moon ma jakąś wartość to jest obsadzony ;)

Kluczem do zarabiania na POS-ach jest możliwość produkowania paliwa we własnym zakresie z Planetary Interaction (+ produkty z lodu, które kupujesz na markecie, bo kopać samemu tego nie warto).

mojamała85:
Dzięki za info  ;)

Pos będzie stał w Querious jeszcze nie wiem jakim systemie a tez nie wiem co kopać :(

Tloluvin:

--- Cytat: mojamała85 w Czerwiec 26, 2012, 12:03:20 ---Pos będzie stał w Querious jeszcze nie wiem jakim systemie a tez nie wiem co kopać :(
--- Koniec cytatu ---
Jak dobrze patrze to ten region to 0.0, wiec jezeli nie nalezysz do ktoregos sojuszu ktory tam mieszka to zanim dolecisz z posem na upatrzony ksiezyc to ktos Cie odstrzeli, a nawet jezeli jakims cudem nie to predzej czy pozniej (raczej predzej) Twoj POS zostanie zniszczony.
No i w 0.0 wszystkie ksiezyce z ktorych mozna cos sensownego wydobywac dawno sa juz obsadzone.
Poza tym pytanie czy masz pomysl na logistyke, czyli dowoz paliwa i wywoz urobku.

A tak na koniec to imo podchodzisz do tego ze zlej strony.
Najpierw konkretna potrzeba, a potem realizacja, a nie najpierw realizacja, a potem kombinowanie po co mi to  ;)

GlassCutter:
Żeby stawiać posy trzeba trafić na dobry moment. Jakiś sojusz się wyprowadza/wprowadza itd. Wiadomym jest że nie będziesz wydobywał technetium, czy innych r64/r32..
Pierwsze co musisz zrobić to przeskanowac wszystkie moony w interesujących Cię konstelacjach, spisać to wszystko, najlepiej porobić screeny i bookmarki posów stojących na wartościowych moonach. Jak już wszystko będziesz wiedział to kluczem do dalszego biznesu jest wybranie takich moonow, by przeprowadzanie reakcji było możliwie najmniej upierdliwe (complex da się robić na 2 dużych szpilkach, ale gdybym musiał zaiwaniać z paliwem i komponentami 5j to bym to olał). Dowiedz się czy części komponentów nie możesz czasem kupić na miejscu od kogoś kto ma posa. Każdej ze stron się to opłaci.

Doom:

--- Cytuj ---Jak dobrze patrze to ten region to 0.0, wiec jezeli nie nalezysz do ktoregos sojuszu ktory tam mieszka to zanim dolecisz z posem na upatrzony ksiezyc to ktos Cie odstrzeli, a nawet jezeli jakims cudem nie to zrobi to artyleria posa który już tam stoi i wydobywa
--- Koniec cytatu ---
Fix youre post :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej