Eve Online > NoobGarten

Eksploracja i 3 mini profecje dużo pytań ;)

<< < (2/3) > >>

Skaza:

Odnoszę jednak wrażenie, że każda forma eksploracji w HiSec jest jedynie marnowaniem czasu. Przez jakiś czas bawiłem się eksplorowaniem systemów 0.5 i 0.6 mając wymagane skille na poziomie 4. Niestety, najlepszym znaleziskiem były fanty warte raptem 8 000 000 ISKów. Dlatego zastanawiam się, czy w ogóle jest sens... Chyba, że po prostu miałem pecha lub moje skille były niewystarczające.

;)

Tim:
@Skaza
Zależy czego szukasz. Z radarów/magneto w hi nie zarobisz. Najlepsze są combat site'y - complexy ded i unrated, jak ma się szczęście to boss na nich może wydropić sprzęt warty koło 80kk isków nawet, a do tego jeszcze jest szansa na ekspedycję, na której drop może być podobny. Z combat site'ami jedynie jest taki problem, że może nam na nie wlecieć nieproszony gość - inny gracz, który może szybciej zniszczyć raty i zwinąć loot.

Asag:

--- Cytat: Skaza w Czerwiec 23, 2012, 11:41:59 ---Odnoszę jednak wrażenie, że każda forma eksploracji w HiSec jest jedynie marnowaniem czasu. Przez jakiś czas bawiłem się eksplorowaniem systemów 0.5 i 0.6 mając wymagane skille na poziomie 4. Niestety, najlepszym znaleziskiem były fanty warte raptem 8 000 000 ISKów. Dlatego zastanawiam się, czy w ogóle jest sens... Chyba, że po prostu miałem pecha lub moje skille były niewystarczające.

;)

--- Koniec cytatu ---

W high jest ten problem że bardzo silna konkurencja stąd ciężko czasem coś sensownego znaleźć. Najlepsze są tzw DED complexy 4/10, np Angel Cartel Occupied Mining Colony w minmatar space (5/10 i wyżej już tylko w low/null). Tam może ci polecieć loot warty nawet 500-800 baniek (czasem może nic nie polecieć albo coś mniej wartego, mój osobisty rekord z 4/10 to moduł warty 560 mln).

[VIDE] Herezja:
Był czas, że dużo latałem po hi i low szukając co ciekawszych miejsc.
Z moich obserwacji wynika, że w przestrzeni caldari można spokojnie "wyżywić się" czyli opłacić konto i mieć jeszcze sporo w zapasie isk. z 4/10 gurków to medium shield booster klasy C wart z rok temu co najmniej 400 kk za sztukę (choć fakt faktem jest bardzo duża konkurencja) ale już 1/10 mało kto wykonuje a jest spora szansa na drop small boostera klasy C co daje koło 100 kk poza tym można wydropić małe implanty warte różnie ale tak do 30 kk za sztukę itp duperele.

W skrócie jeśli wiesz gdzie latać i masz trochę zacięcia aby skanować długo, często i użerać się z konkurencją to jest to ciekawsza forma zarobkowa (w hi) od misji czy tym bardziej dłubania w skałkach.

Skaza:

Intrygujące.

Jeszcze nie bardzo wiem, gdzie można znaleźć takie pączki, ale rozglądam się.

Natomiast zastanawiam się, czy jest jakaś różnica pomiędzy systemami 1.0 - 0.5 odnośnie Plexów ?

:-\

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej