Eve Online > Background

Opowieści pilota Ezoko - blog

<< < (12/33) > >>

Theronth:
Jakieś dwa tygodnie temu jakiś cwaniak w FNC próbował załatwić mi mojego Hookbilla w minorze, też stosując fit dual-prop z webem. Ludzie uważają, że walki fregat sa za szybkie, żeby zauważyć że nie mają punkta, ale i ty i ja najwyraźniej jednam mamy trochę 'percepcji' żeby uciec takim cwaniakom z GF GF na localu :D
Coercer to dobry statek, a będzie jeszcze lepszy po czwartym Grudnia, gdy dostanie dodatkowy midslot. Tenuj więc Pan, bo warto.
Co do CNO i Caracali, to wstrzymałbym się ze skreślaniem tych statków, bo co prawda HML dostają nerf, ale HAM zostanie nieźle zboostowane i taki Osprey nagle może wypierniczać na twarz całkiem niezły DPS. A Caracal strzelający z Rapid Light Missile Launcher wpiernicza fregaty jak obłąkany.
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=14646162

Ezoko:
yep CNC na rapid mam 2 sztuki, ale nie testowane.

Co do CN osperyów - zgadzam się, może być potencjał, ale... ja nie mam HAMów  (assault na 0) za to HM II na 5, a light/rapidy spec na IV. CNO nie ma bonusa do rapidów. A nowy caracal ma mieć prędkość zbliżoną do CNO oraz 1 low slot więcej niż CNO, poza tym mocniejszy i tańszy... (obie wersje caracalów mam w ilości po 5 sztuk, więc 10 czeka na "płomienie")

No nic, bohater walk o Isbrabatę (CNO "5th Terrax Guard" - WH40000 Imperial Guard ;))) odejdzie w płomieniach, tego statku nie sprzedam. Pozostały mi dwa puste CNO które się sprzedają.

A.. i zwiększyłem ilość drejków o 1 ;)

SokoleOko:

--- Cytat: Theronth w Listopad 23, 2012, 08:26:47 ---Jakieś dwa tygodnie temu jakiś cwaniak w FNC próbował załatwić mi mojego Hookbilla w minorze, też stosując fit dual-prop z webem. Ludzie uważają, że walki fregat sa za szybkie, żeby zauważyć że nie mają punkta, ale i ty i ja najwyraźniej jednam mamy trochę 'percepcji' żeby uciec takim cwaniakom z GF GF na localu :D
Coercer to dobry statek, a będzie jeszcze lepszy po czwartym Grudnia, gdy dostanie dodatkowy midslot. Tenuj więc Pan, bo warto.
Co do CNO i Caracali, to wstrzymałbym się ze skreślaniem tych statków, bo co prawda HML dostają nerf, ale HAM zostanie nieźle zboostowane i taki Osprey nagle może wypierniczać na twarz całkiem niezły DPS. A Caracal strzelający z Rapid Light Missile Launcher wpiernicza fregaty jak obłąkany.
http://eve-kill.net/?a=kill_detail&kll_id=14646162

--- Koniec cytatu ---

Aż odpaliłem EFT zmodyfikowane pod Retribution.

Boost HAM kompletnie nic nie daje Navy Ospreyowi - to wciąż jest 313 (Rage) lub 281 (faction) DPS (+2 dronki) i lol-20k EHP. Żeby wcisnąć DC na All V brakuje 0,3 PG. Szalone agility i 3 km/s na heacie nie równoważą braku DPS i tanka.

Popatrz na takiego Ospreya i na Talosa. Nie ma o czym mówić.

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 23, 2012, 10:34:43 ---Aż odpaliłem EFT zmodyfikowane pod Retribution.

Boost HAM kompletnie nic nie daje Navy Ospreyowi - to wciąż jest 313 (Rage) lub 281 (faction) DPS (+2 dronki) i lol-20k EHP. Żeby wcisnąć DC na All V brakuje 0,3 PG. Szalone agility i 3 km/s na heacie nie równoważą braku DPS i tanka.
Popatrz na takiego Ospreya i na Talosa. Nie ma o czym mówić.

--- Koniec cytatu ---
0,3PG załatwia IMP +1% do PG kosztujacy jakieś śmieszne tysiące ISK. Choć nie wiem czy to radykalnie zmienia/poprawia sytuację Ospreya.

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Listopad 23, 2012, 10:59:16 ---0,3PG załatwia IMP +1% do PG kosztujacy jakieś śmieszne tysiące ISK. Choć nie wiem czy to radykalnie zmienia/poprawia sytuację Ospreya.

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, ale ten imp może się gryźć z innymi. DC dodaje 5k EHP, ale osobiście jestem przeciwnikiem takiego marnowania low-slotów na shieldowych shipach. Jeśli kończy Ci się shield, a nie możesz odwarpować, to i tak zdechniesz. Z DC zajmie to najwyżej te parę sekund dłużej.

Generalnie Osprey nie odstaje zbytnio od innego shipa dedykowanego HAM - Sacrilege. 350 DPS to grubo za mało w dzisiejszych realiach, to jest DPS na poziomie deski/AF-a.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej