Eve Online > NoobGarten
Dronki w Aggressive mode
Villq:
--- Cytuj ---Drony po rozwaleniu pierwszej grupy polecą na drugą
--- Koniec cytatu ---
Tylko jeśli druga grupa atakuje twój statek lub twoje drony
--- Cytuj ---... a potem na trzecią pomimo, że te grupy są całkiem pasywne i nie mają zasięgu do gracza.
--- Koniec cytatu ---
Nie
--- Cytuj ---O ile zatem pierwszą grupę atakują z mojego rozkazu, to dwie ostatnie niwelują już na własny rachunek
--- Koniec cytatu ---
Nie
--- Cytuj ---Wiadomo, że npece są na misji oskryptowane, ale miło by było wiedzieć jakie obowiązują generalne zasady, a jeszcze lepiej aby zawsze obowiązywały takie same
--- Koniec cytatu ---
Zasady są takie same. Przeczytaj posta Siri. Albo nie. Zacytuję Ci bo zgubisz się jeszcze gdzieś po drodze ;P
--- Cytuj ---Z tego co zaobserwowałem, jeżeli drony są ustawione na passive, zaatakują tylko ten cel, który im rozkazałem zaatakować. Po jego zniszczeniu albo wrócą i będą orbitować wokół mojego statku, albo pozostaną koło wraku. I choćby sam Mitanni zaczął do nich strzelać, nie zrobią NIC.
Zaś w trybie aggressive, atakują wszystko to co STRZELA do MNIE lub DO NICH, i po zniszczeniu, przejdą do następnego celu co atakuje MNIE, lub JE.
--- Koniec cytatu ---
NeX:
@Villq - Ty kupujesz, czy tam robisz jakieś ...ujowe dronki. Na szczęście założenia, które poczyniłeś nie mają wpływu na moje dronki i wciąż mogę robić misje afk mimo straszliwej wizji, którą roztaczasz 8)
Canflipa sprawdzę, a resztę bajek mam gdzieś, nie będę zmieniał zasad dla dron, które świetnie sobie dają radę. Zatem nasze zdanie na ich temat pozostaje odrębne :D
Asag:
Nie rozumiem co za problem umówić się z kimś, w high, ustawić drony na agresive, druga osoba zabiera cargo i zobaczyć co się stanie. A stanie się nic o ile ktoś nie zacznie strzelać.
Edit:
W jita mam alta do sprawdzania cen, mogę się nawet podstawić jak masz blisko.
NeX:
Nie ma żadnego problemu dlatego wspomniałem, że zaloguję dwa konta i sprawdzę. Teoria teorią, a sprawdzić wszystko trzeba tak dla zasady, ale jeśli nie zauważyłeś, to o co innego się spieramy z Villq ;D
Villq:
http://www.eve-search.com/thread/1052081/page/1
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Controlling_drones_(Guide)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej