Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[-FS-] Frozen Synapse - dyskusja

<< < (4/12) > >>

Nitefish:

--- Cytat: PC5 w Maj 18, 2012, 13:58:34 ---

...

Dla mnie jest to najbardziej wymagający teren od lat pod względem PvP. To nie to samo co w 0.0, gdzie leci się roamem i większość terenów to pustki lub blob warfare, gdzie jest się lemingiem w 500 osobowym zgromadzeniu. Tutaj akcja dzieje się w obszarze max 10j i przeciwnik bardzo szybko dobiera kontrę pod naszą flotę. Sama walka jest też całkiem inna niż w zwykłym 0.0 - zwłaszcza na plexach / w plexach, beaconach, bunkrach - gdzie nie można rewarpować, skakać na 100 itd itp. Nie każdy statek może wlecieć do plexa, są podziały na rozmiary i typy, mechanizm wymaga zastosowania różnych fitów i statków głównie od fregat po BCki. To wszystko jest inne i ciekawe.
...

--- Koniec cytatu ---

Z całym szacunkiem ale jeśli wybierasz teren gdzie jest pusto to masz pustki. Jeśli wybierasz 500 osobowe zgromadzenia (chociaż takich roamów nie widziałem :P) to masz blooby.
Null dalej jest bardzo ciekawe pod kątem pvp o ile latasz w sensownym miejscu. Tak było zawsze.

Co do nowej mechaniki w milicji to jest ona podobna do sov null z kilkoma różnicami. Za to brak zobowiązań wobec aliansu może być dla wielu osób atrakcyjny.

Isengrim:

--- Cytat: Jonas DaVerde w Maj 18, 2012, 13:44:05 ---Maturę napisał, teraz odreagowuje.  ;D Co zresztą widać także po dzisiejszym kb.

--- Koniec cytatu ---

Chodzi Ci o klepanie koparek w hisecu? On tak zawsze, z przerwami na klepanie bylych kumpli, klepiacych koparki w hisecu. ;)

poconick2:

--- Cytat: Nitefish w Maj 18, 2012, 17:22:19 ---Z całym szacunkiem ale jeśli wybierasz teren gdzie jest pusto to masz pustki. Jeśli wybierasz 500 osobowe zgromadzenia (chociaż takich roamów nie widziałem :P) to masz blooby.
Null dalej jest bardzo ciekawe pod kątem pvp o ile latasz w sensownym miejscu. Tak było zawsze.

--- Koniec cytatu ---

Wyciąłeś część wypowiedzi z kontekstu, gdzie w następnym zdaniu piszę o walkach, które odbywają się w promieniu 10j itd itp. Pod względem ilości celi są oczywiście miejsca lepsze i gorsze i nie mam zamiaru wdawać się w udowadnianie wyższości ŚBN nad ŚW.

Oczywiście są miejsca lepsze i gorsze, FW też nie jest rajem PvPerów - ma tylko swoje atuty, co nie zmienia faktu, że dla mnie prywatnie 0.0 to mało interesujący teren. Szkoda tylko, że CCP w nowej mechanice FW promuje blob warfare, bo słucha ludzi, którzy podobno mieli naprawić 0.0, a mało ciekawego z tego wyszło - np. Selene.

Nitefish:
Spoko. Mnie np ciekawi, na ile realne jest podbicie jednej milicji przez drugą (np. amarskiej przez matarską) tak aby ta podbita nie miała szansy na podniesienie się z uwagi na brak terenu (a tym samym mniejszą kasę).

Chupacabra:
całkiem realne, niestety :) Nie wiem komu będzie się chciało zdobywać te tereny oprócz matarów. Zdobycie plexa to 2 minuty strzelania i 15 minut wiszenia na beconie. Ja wymiękam. Próbowaliśmy odbić system matarom tak na próbę, ale ich jest dużo więcej, i co my w dzień zrobiliśmy oni nam w nocy odebrali.

Jeżeli plexy będą respawnowały matarską milicję to będzie super będziemy ich prowokować, jeżeli nie będą przylatywać, to nikt dla kilku misji nie poświęci tygodnia na odbicie systemu. Wtedy może amarska milicja oficjalnie upadnie, ale matarzy i tak będą prani, pod jakąkolwiek banderą byśmy nie latali :) Dla nas nie ma różnicy, z jaką plakietką ich lejemy, a dla nich nie ma różnicy kto ich leje:) Związek idealny:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej