Eve Online > NoobGarten

handel 3 pytania

(1/5) > >>

mkx:
1 chce wystawic order w stacji do skupywania i nast wiadomosc  No match " Broker found no match for your order. Others might have been before you, or your quotes might be outdated." przebijam item z 960 tys np na 1.1 mln do skupywania i czemu oferta jest slaba czy co ? z 10 razy rozne oferty i nic ;/

2 zakupilem jakis narkotyk i jest na nim czaszka chce wydokowac sie i dostaje wiad "Your ship is carrying at least one item (Crash was found) which is contraband somewhere. Are you sure you wish to undock?" czym grozi undock ?

3 lecac po hi secu od 1 do 0.5 do jity jakie jest prawdopodobienstwo ataku ( przewoze drop industrialem) ? tzn na ile moge sobie pozwolic przewozic dropu by nie kusic atakow ? i czy osoba ktora mnie zatakuje w hi secu polegnie od concordu czy moze zwiac latwo ? jesli szybko mnie ubije.. + jakies ew uwagi

VonBeerpuszken:
Ad2: Narkotyki jak to narkotyki są nielegalne  ;) Po wydokowaniu grozi Ci co najwyżej opłata celna/karna i możesz lecieć dalej, z tym że sie spodziewaj takiej akcji na bramach, nie każdej, z tym to jest troche loteria. Nie wiem czy rzeczywiście można stracić statek podczas "przemytu", latam często z prochami i cokolwiek bym klikał w komunikacie ostrzegawczym, kończy sie jedynie na karze pieniężnej.
Ad3: Industrial z takim ładunkiem może się czuć bezpieczny w HIseku, Concord oczywiście amatora ładunku raz dwa zdejmie, dlatego nikt nie będzie ryzykował dla 100-200 mln.
Ad1 - nie mam pojęcia  ;)

Dormio:
Ad.1. Wg mnie źle wystawiasz skup. Podeślij mi na PM link do screena, albo upublicznij tutaj, to spróbuję odpowiedzieć gdzie popełniasz błąd. Screen zrób w momencie jak zostanie jedynie zaakceptować ustawienia do wystawienia.
Choć na mój gust wygląda tak jakbyś chciał coś kupić w pewnej (ustalonej przez siebie) cenie, a nie wystawić buy order. Przy czym cena jest ewidentnie niższa niż najniższa pozycja rynkowa. Jakbyś wystawił wyższą to po prostu stałbyś się właścicielem dostępnych rzeczy, a sprzedający cieszyłby się, że ktoś go obdarzył lepszą ceną niż chciał - nie jestem tylko pewny czy to tak działa również jak jest więcej niż 1 sprzedający. Skupując coś w większej ilości niż dostępna po najniższej cenie skupi Ci całość po najniższej, więc to z pewnością nie kwestia ilości. Dlatego obstawiam, że próbujesz kupić coś po niższej cenie niż najniższa dostępna, a dodatkowo nie poprzez wystawienie buy orderów.
Oczywiście mogę się mylić i jesteś tym szczęśliwcem, któremu trafił się jakiś bug, a ponieważ ostatnio grzebali w kodzie marketów, to możliwe.

Jonas:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 25, 2012, 07:32:59 ---Ad3: Industrial z takim ładunkiem może się czuć bezpieczny w HIseku, Concord oczywiście amatora ładunku raz dwa zdejmie, dlatego nikt nie będzie ryzykował dla 100-200 mln.

--- Koniec cytatu ---
Żartujesz? Indyka to można w 2 trashery zdjąć (albo i jeden zależnie od indyka) więc 200m w cargo to bardzo tłusty łup. Gdzie tu ryzyko, skoro straci się 5-10m a zyskać można 100m?

A o do ad.1 to taki komunikat pojawia się, gdy próbujesz coś kupić wprost z marketu, a nie wystawić order. Upewnij się, że wszedłeś w advanced ustawienia zakupu, bo tylko stamtąd można wystawić order.

Dormio:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Kwiecień 25, 2012, 07:32:59 ---Ad3: Industrial z takim ładunkiem może się czuć bezpieczny w HIseku, Concord oczywiście amatora ładunku raz dwa zdejmie, dlatego nikt nie będzie ryzykował dla 100-200 mln.

--- Koniec cytatu ---
Protest Jonasa przypomniał mi, że u mnie w korpie mieliśmy 2 przypadki ataku na BSa (wyfitowanego na tank) tylko dlatego, że wiózł stuff za ~200mln ISK. Oczywiście nieskuteczne ataki.  ::)
Ale też i wtopiliśmy swego czasu indora z kolekcją BPC... podczas zmiany siedziby w null. Co ciekawe - udało się bezpiecznie wywieźć z null i low, a indor padł gdzieś w Domain (mniej więcej połowa trasy). Na szczęście wśród kilkuset BPC "zawieruszyły" jedynie 2-3 w miarę tanie BPO.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej