Forum Gry > Inne gry

Star Conflict

<< < (59/96) > >>

xantinos:

--- Cytat: xanowron w Luty 18, 2016, 18:14:15 ---http://eve-offline.net

Polecam doczytać czym różni się eve standalone od steama zanim zaczniesz robić porównania z końca pleców :)

--- Koniec cytatu ---
Wklejam ci fakty ze steam nie posiadam danych SC poza steam musiał bym mieć dane od dewelopera, ale patrząc na te zacytowane to może być wielkość kilkukrotnie większa.
Co niby mam wywnioskować z tego co mi dałeś, że to dane od developera których wiarygodności nie sprawdzę, może tam wpisać i dwa miliony :)
Dane ze steam dotyczą konkretów ile osób gra z tych co to kupiło i ile kupiło porównaj na spokojnie :) steam ma w dupie podnoszenie wyników grą zależy im na statystyce.
Ja wierze w statystyki steam bardziej, a nie te zacytowane przez ciebie.
Analityk to chyba sobie sam przygotowuje analizę, a nie opisuje gotowca ?

[NAUKE] Son of Rainbow:
Dane są prawdziwe i pobierane bezpośrednio przez API z serwera CREST. Do tego należy dodać, że EVE na steamie jest od stosunkowego niedawna ... i IMHO nie powinien się tam nigdy znaleźć. Serdecznie zawsze polecam nowym graczom odpalania EVE ze steama.

xantinos:

--- Cytat: [CIALO] Rainbow Child w Luty 18, 2016, 18:21:39 ---Dane są prawdziwe i pobierane bezpośrednio przez API z serwera CREST. Do tego należy dodać, że EVE na steamie jest od stosunkowego niedawna ... i IMHO nie powinien się tam nigdy znaleźć. Serdecznie zawsze polecam nowym graczom odpalania EVE ze steama.

--- Koniec cytatu ---
czyli jeśli policzyć wszystkie alty których API można zczytać to prawdziwych graczy jest ledwo 1/4 albo mniej a to by potwierdzało statystyki ze steam.
Rozumiem ze serwer nie weryfikuje API po IP i nie dubluje ich w wypadku tego samego ?

xanowron:

--- Cytat: xantinos w Luty 18, 2016, 18:20:31 ---Wklejam ci fakty ze steam nie posiadam danych SC poza steam musiał bym mieć dane od dewelopera, ale patrząc na te zacytowane to może być wielkość kilkukrotnie większa.
Co niby mam wywnioskować z tego co mi dałeś, że to dane od developera których wiarygodności nie sprawdzę, może tam wpisać i dwa miliony :)
Dane ze steam dotyczą konkretów ile osób gra z tych co to kupiło i ile kupiło porównaj na spokojnie :) steam ma w dupie podnoszenie wyników grą zależy im na statystyce.
Ja wierze w statystyki steam bardziej, a nie te zacytowane przez ciebie.

--- Koniec cytatu ---

Ccp nie ukrywa danych dotyczących graczy online w przeciwieństwie do twórców star conflict (mimo duzego spadku graczy w eve przez ostatnie kilka lat).
Po drugie (bo widać zignorowales połowę mojej wypowiedzi) dowiedz się czym się różni eve na steamie od takiego z launchera ccp i dlaczego na steamie jest tak mało graczy.

[NAUKE] Son of Rainbow:
To, że on tylko nadaje i nie czyta to nie nowość. Ja np nigdy nie mam odpalonych 2 kont naraz a podana liczba to tylko online. Średnio w sam weekend liczba online wieczorem EU TZ wzrasta o około 10k. Żyjąc w low nie widzę niezaludnionych konstelacji.

Co do spadku ilości graczy dużo strzeliło focha po zmianach CCP, które akurat bym pochwalił. Czyli ukrócenie multiboxa i ruszeniem nulla. Ale teraz dużo wraca, szczególnie po dodaniu pierdyliarda nowych statków.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej