Forum Gry > Inne gry
Star Conflict
xantinos:
--- Cytat: Zgudi w Luty 16, 2016, 09:49:39 ---Policz mi liczbę pozycji do wyboru na każdym slocie. Powinno być ich od 4 do 6. Być może na tier 10 nawet i 8, ale tam jeszcze nie dobiłem. Nie liczę moduły bonusowe, które zużywają się po 2-4 bitwach, tam jest z 10 pozycji. Na jednym hardpoincie w EVE masz setki modułów do wyboru.
--- Koniec cytatu ---
policz mi ile masz tych setek modułów i już przestań mi wciskać kit bo to, aż śmieszne na low slotach używasz ich kilku do kilkunastu bo chyba nie pakujesz cargo expanderów na bojowy statek ?
zakładasz tam albo resy , albo nano , albo wzmacniacze działek, hull tank zdarza się rzadko do tego wsadzasz plate i naprawiaczki jeżeli masz tank aktywny to ile setek masz rozszerzeń do tych czynności ?
Na med sloty zakładasz weba scrambla ecm i microwarpa albo tarcze, albo resy , albo naprawiacze albo wszystko na raz ah, są jeszcze cap rechergery i bateryjka ile setek masz rodzajów tych modułów ?
Chyba że chodzi ci o rodzaje modułów t1,t2 navy i oficerskie, ale akurat każdy moduł w SC ma 5 modyfikacji od białego przez zielony niebieski fioletowy do pomarańczowego.
Ja nie widze róznic jak pisałem nie jest to idealnie to samo ale uzyskam większośc fitów z eve bez problemu, a niektóre sklecę całkiem nowe.
podam ci prosty przykład jak sumują liczbę modułów masz resy em S i L, a każdy w 5 rodzajach to masz już 10 modułów chociaż fizycznie to jest jeden itd mogę ci policzyć resztę i możne się okazać, że wyjdzie podobnie na pewno mniej bo nie ma statków handlowych rozmawiamy o fitach bojowych przecież :)
GlassCutter:
--- Cytat: xantinos w Luty 16, 2016, 09:40:57 ---Chcesz mi powiedzieć, że zrobisz na omenie shield tanka na 3 med slotach, bez scrambla do pvp,bo taka masz potrzebę ?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak.
Może to nie omen, ale sytuacja ze slotami podobna ;) https://zkillboard.com/kill/39576426/
--- Cytat: xantinos w Luty 16, 2016, 10:09:56 ---policz mi ile masz tych setek modułów i już przestań mi wciskać kit bo to, aż śmieszne na low slotach używasz ich kilku do kilkunastu bo chyba nie pakujesz cargo expanderów na bojowy statek ?
zakładasz tam albo resy , albo nano , albo wzmacniacze działek, hull tank zdarza się rzadko do tego wsadzasz plate i naprawiaczki jeżeli masz tank aktywny to ile setek masz rozszerzeń do tych czynności ?
Na med sloty zakładasz weba scrambla ecm i microwarpa albo tarcze, albo resy , albo naprawiacze albo wszystko na raz ah, są jeszcze cap rechergery i bateryjka ile setek masz rodzajów tych modułów ?
Chyba że chodzi ci o rodzaje modułów t1,t2 navy i oficerskie, ale akurat każdy moduł w SC ma 5 modyfikacji od białego przez zielony niebieski fioletowy do pomarańczowego.
Ja nie widze róznic jak pisałem nie jest to idealnie to samo ale uzyskam większośc fitów z eve bez problemu, a niektóre sklecę całkiem nowe.
--- Koniec cytatu ---
Pro tip: walka elektroniczna, manewrowa itd. PvP w EvE to nie stanie na przeciwko siebie i nawalanie w celu testowania kto ma lepszy stosunek dps/tank, ale tak daleko w swojej karierze w EvE chyba nie dotarłeś.
Filip Bonn:
A czy w tej zajebistej grze da się chodzić po stacji?
xanowron:
Jak mogę znaleźć Wasz korp w grze?
Skaza:
Absolutnie nie rozumiem tej dyskusji. EVE i Star Conflict to zupełnie różne gatunki gier skierowane do innych odbiorców. Jedynym wspólnym mianownikiem jest to, że akcja rozgrywa się w przestrzeni kosmicznej. Chociaż w przypadku SC jest to BARDZO ograniczona przestrzeń. Rozumiem, że Star Conflict ma swoich fanów. Sam lubię czasami pograć w World of Tanks, Armored Warfare i podobne tytuły, jednak uparte twierdzenie, że SC (którego mechanika opiera się na rozwiązaniach znanych z "czołgów") może zastąpić EVE jest conajmniej śmieszne.
Bowiem należy zaznaczyć, że "otwarta" przestrzeń w SC jest jedynie DODATKIEM do pojedynków toczących się na zamkniętych arenach. Dodatkowo brak możliwości handlowania (pomiędzy graczami), nieustanny grind, ograniczone możliwości personalizacji okrętów... Jak na konkurenta dla EVE jest bardzo ubogo. Jednak wrażenia są zupełnie inne, bardziej pozytywne, jeśli umieścić SC tam, gdzie jego miejsce, czyli wśród innych "czołgów".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej