Forum Gry > Inne gry
Star Conflict
sztosz:
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 18:43:08 ---Nie ma kilborda tylko ranking oparty na realnych dokonaniach ?
--- Koniec cytatu ---
Nie żebym bronił killboarda, ale czy wytłumaczysz czym się różni informacja o zabiciu kilku pixeli w jednej grze, od informacji o zabiciu kilku pixeli w innej grze? Czy jak zwykle, niewygodne dla Ciebie pytania pozostaną bez odpowiedzi?
xantinos:
--- Cytat: sztosz w Luty 15, 2016, 19:06:05 ---Nie żebym bronił killboarda, ale czy wytłumaczysz czym się różni informacja o zabiciu kilku pixeli w jednej grze, od informacji o zabiciu kilku pixeli w innej grze? Czy jak zwykle, niewygodne dla Ciebie pytania pozostaną bez odpowiedzi?
--- Koniec cytatu ---
Tak już spieszę :) W eve liczy się wartość strat nie ważne jak ją uzyskasz, możesz jednym kontem kupować i się podkładać drugim zabijać i to jest wykładnia twojego niby skila.
W drugiej z gier masz system punktacji oparty na limicie pojedynków za zabicie trudnego przeciwnika dostajesz więcej pkt. za zabicie słabego nic albo niewiele.
Aha zapomniałem, że nie da się grac na multikonta stad sztuczne podnoszenie skila nie wchodzi w grę dlatego ranking punktowy jest wykładnią umiejętności gracza.
Na przykład taki wot ma system wn8 , wn7, wewnętrzny system pkt wargaming oceniający skila.
Łatwo można zweryfikować kogoś czy jest napuszonym noobem czy pro graczem, któremu należy się szacunek i uznanie za umiejętność grania.
W wot zawsze najgłośniej krzyczą największe nie ogary na czacie :)
xanowron:
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 19:38:52 ---Tak już spieszę :) W eve liczy się wartość strat nie ważne jak ją uzyskasz, możesz jednym kontem kupować i się podkładać drugim zabijać i to jest wykładnia twojego niby skila.
W drugiej z gier masz system punktacji oparty na limicie pojedynków za zabicie trudnego przeciwnika dostajesz więcej pkt. za zabicie słabego nic albo niewiele.
Aha zapomniałem, że nie da się grac na multikonta stad sztuczne podnoszenie skila nie wchodzi w grę dlatego ranking punktowy jest wykładnią umiejętności gracza.
Na przykład taki wot ma system wn8 , wn7, wewnętrzny system pkt wargaming oceniający skila.
Łatwo można zweryfikować kogoś czy jest napuszonym noobem czy pro graczem, któremu należy się szacunek i uznanie za umiejętność grania.
W wot zawsze najgłośniej krzyczą największe nie ogary na czacie :)
--- Koniec cytatu ---
Widzisz, bo kb podobnie jak wn8 trzeba umieć interpretować. A jeżeli szukasz szacunku w grze o kosmicznych statkach no to cóż...
Zgudi:
--- Cytuj ---To nie dla nich w większości po prostu uważam że nie dadzą rady poza tym tam trzeba pilotować i nie da się nawalić jak stodoła grając w eve w piątkowy wieczór czy sobotę.
--- Koniec cytatu ---
Twierdzisz że SC jest trudniejszą i bardziej intelektualnie wymagającą grą od EVE?
Zresztą na pewno tak twierdzisz. Nie muszę pytać. Ja mając statki na tier 7 (głównie fregaty dalekosiężne) wciąż twierdzę, że to uproszczona pykałka arkadowa wymagająca więcej zręczności niż myślenia. To zwykła, przyjemna gierka, która pozwala się nie angażować. Jest całkowitym przeciwieństwem EVE, niemal w każdym calu. Można doszukiwać się pewnych podobieństw, ale to drobne rzeczy.
sztosz:
@xantinos: Ale ty piszesz tylko o tym jakie to ma dla Ciebie znaczenie. W życiu na swój killboard nie patrzyłem, pewnie mam same straty, Tak samo jak w życiu nigdy nie patrzyłem na rankingi w WT:GF (w WOTa grałem mało, bo to też totalny arcade jak Star Conflict).
Nie do końca też rozumiem dlaczego niby dla kogoś kto ma więcej tych twoich punktów miałby się należeć większy szacunek niż komuś kto tych punktów ma mniej. Ja szacunkiem w grze, weźmy jako przykład WT:GF, kogoś kto potrafi jechać z tobą, skupić ogień na wspólnym celu i nie zostawi Cię na pastwę losu jak masz rozwalony silnik/gąsienice czy też wieżą nie możesz ruszyć. Kogoś kto jak zajmujecie punkt będzie obstawiał inną stronę niż ty i da znać w miarę szybko o tym, że zauważył wroga.
Ale zostawmy to, wróćmy do *realnych* dokonań. Czy rozwalenie statku w SC czy czołgu w WOT jest bardziej realne od rozwalenia statku w EVE? Czy potrafisz zamiast pisać o mechanice przyznawania punktów, napisać co jest bardziej realnego w jednym niż w drugim? Ale tak bez trolowania?
PS. WN8 czy WN7 nie ma nic wspólnego z Wargaming, to jest projekt którego Wargaming w ogóle nie wspiera, więc nie wiem dlaczego mieszasz go z wewnętrznym systemem WoT oceniającym skilla.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej