Forum Gry > Inne gry

Star Conflict

<< < (30/96) > >>

xantinos:

--- Cytat: qlko1 w Luty 15, 2016, 16:47:46 ---Nie rozróżniasz podstawowych pojęć, ale idźmy w to:Rolnikiem nie jestem, a wykonanie słodu to jego działka. Słód to nic innego jak skiełkowane ziarno. Od zasiania do wysuszenia to będzie prawie cały rok.Nie podają, bo nie muszą, nie ma takiego wymogu prawnego.

http://tomaszkopyra.natemat.pl/83405,10-faktow-ktore-musisz-wiedziec-o-piwie-aby-nie-wyjsc-na-glupka
Głupek x2?
Zajmuję się browarnictwem od 6 lat.

--- Koniec cytatu ---
Pierwsze słyszę żeby słodowanie robił rolnik ale ja nie mam 6 letniej praktyki :)
Nie znam człowieka nie jest dla mnie autorytetem można go przeczytać, można go cytować, ale to nie jest ktoś komu uwierzę bezgranicznie na słowo.
Wymóg składu produktu dotyczy wszystkich produktów nie tylko piwa jeżeli w składzie nie ma napisane, że jest chmiel to go nie ma.
Żaden koncern piwny nie napisze ci, że truje konsumentów chyba nie jesteś naiwny, że o tym usłyszysz.
Sprawdź sobie wyniki kontroli z zeszłego roku ile koncernów dostało karę za nietrzymanie norm produkcyjnych.
Skoro jesteś fachowcem przyznaję Ci racje nie znam się i wypowiadam się jako konsument nie wytwórca, wiec skończmy ten offtop bezsensowny o piwie i skupmy się na aspektach Star Conflikt bo to o nim chyba temat ?
Ja kupuje tylko piwo, które ma napisane, że zawiera chmiel i nigdy nie mam bóli brzucha ani zgagi następnego dnia, za to te bez takiego napisu kończą się zgaga zawsze.

Qlko1:

--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:59:03 ---Pierwsze słyszę żeby słodowanie robił rolnik ale ja nie mam 6 letniej praktyki :)

--- Koniec cytatu ---
Zależnie od umowy z dostawcą. Nie odwracaj kota ogonem. Pytałeś ile robi się słód, nie mając bladego pojęcia o co pytasz. Ignorant jesteś, ale się wypowiadasz.

--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:59:03 ---Nie znam człowieka nie jest dla mnie autorytetem można go przeczytać, można go cytować, ale to nie jest ktoś komu uwierzę bezgranicznie na słowo.

--- Koniec cytatu ---
Proste, jeśli nie mam argumentów, podważam wiarygodność źródła. A akurat to źródło, chociaż osobiście nie lubię jego stylu bycia, to gość który na piwie zna się naprawdę dobrze.

--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:59:03 ---Wymóg składu produktu dotyczy wszystkich produktów nie tylko piwa jeżeli w składzie nie ma napisane, że jest chmiel to go nie ma.

--- Koniec cytatu ---
Nie dotyczy wszystkich produktów, napoje alkoholowe nie muszą mieć podanego składu. Doczytaj, a później wyrażaj absoluty.

--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:59:03 ---Sprawdź sobie wyniki kontroli z zeszłego roku ile koncernów dostało karę za nietrzymanie norm produkcyjnych.

--- Koniec cytatu ---
Które miały się nijak do rewelacji z żółcią bydlęcą. Niedotrzymanie norm produkcyjnych to cholernie szerokie pojęcie.

--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:59:03 ---Ja kupuje tylko piwo, które ma napisane, że zawiera chmiel i nigdy nie mam bóli brzucha ani zgagi następnego dnia, za to te bez takiego napisu kończą się zgaga zawsze.

--- Koniec cytatu ---
A to już raczej przypadek do psychologa, jesteś widocznie bardzo podatny na sugestie.

xantinos:

--- Cytat: qlko1 w Luty 15, 2016, 17:09:42 ---Zależnie od umowy z dostawcą. Nie odwracaj kota ogonem. Pytałeś ile robi się słód, nie mając bladego pojęcia o co pytasz. Ignorant jesteś, ale się wypowiadasz.Proste, jeśli nie mam argumentów, podważam wiarygodność źródła. A akurat to źródło, chociaż osobiście nie lubię jego stylu bycia, to gość który na piwie zna się naprawdę dobrze.Nie dotyczy wszystkich produktów, napoje alkoholowe nie muszą mieć podanego składu. Doczytaj, a później wyrażaj absoluty.Które miały się nijak do rewelacji z żółcią bydlęcą. Niedotrzymanie norm produkcyjnych to cholernie szerokie pojęcie.A to już raczej przypadek do psychologa, jesteś widocznie bardzo podatny na sugestie.

--- Koniec cytatu ---
Dyrektywa unijna jest porostu mało jasna i naginacie przepis o nie umieszczaniu składu całego piwa nie przekonasz mnie że ten zabieg to zwykłe lenistwo to po prostu furtka do przekrętów jest. Gość mi jest obojętny tak jak napisałem trzeba było dyrektywę unijna z wykazem przepisów linkować to bym uznał ją za dowód w dyskusji.
Nie skończysz mimo że ci przyznałem racje ot szczególny przykład zachowania :) musisz być już strasznie zacietrzewiony :)

Qlko1:
Za cienki jesteś żeby mnie zacietrzewić. Lepsi od ciebie tutaj próbowali. Niby przyznałeś rację, ale kilka głupot dorzuciłeś... Więc prostuję kolejne idiotyzmy.

Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka

Zgudi:
Co tu pisać o SC. Twierdzisz (jeśli nie bezpośrednio to powiedziałeś, to wynika to z wielu postów) że każdy musi wygrindować swoje, wysiedzieć ileś tam godzin na biciu expa, bo inaczej to było by niesprawiedliwe i cwane omijać proces, który przechodzą pozostali gracze. Uważasz, że przez zbyt dużą swobodę w EVE panuje cwaniactwo i że to jest złe. My uważamy, że pełna swoboda to coś najlepszego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej