Forum Gry > Inne gry
Star Conflict
VonBeerpuszken:
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:31:12 ---Bo to jest gadka o niczym piszecie tutaj śmieciowe posty jeden za drugim blokując tym nielicznym zainteresowanym dostęp do informacji o grze z tematu.
Nie podoba się nie graj i spadaj pisać o kredytach polityce albo dla odmiany GW2 materiału do kawy na jutro wystarczy.
Dajcie biednym zainteresowanym ( Już ustaliliśmy komu nie :)) szanse na dokopanie się to tych kilku wartościowych postów z informacjami o grze.
mamy 5 stron, a wartościowych postów jest może na jedną reszta to duperele.
--- Koniec cytatu ---
I pewnie te "wartościowe" są Twego autorstwa? :D
Normalnie zaczynasz tu pasować se swoim poczuciem humoru :D
xantinos:
--- Cytat: qlko1 w Luty 15, 2016, 16:30:17 ---Gówno prawda. Chmiel to tylko przyprawa, dodawana do brzeczki po ukończeniu procesu warzenia, nie wpływa ani na czas klarowania ani fermentacji. A proces warzenia to raptem godzina obróbki termicznej w różnych etapach temperaturowych.Znaczy myślisz, że wiesz coś o temacie bo kiedyś rozmawiałeś z ekspertem? Nie pogrążaj się. Miałeś przyjemność uczestniczyć w procesie "ważenia". Facet wyjął wagę a ty na nią postawiłeś butelkę? Kurwa, gościu, skończ i oszczędź sobie wstydu.
--- Koniec cytatu ---
Umiesz czytać bo chyba nie bardzo ? Musze napisać jak dziecku ?
Wykonanie słodu to jest godzina ?
I wytłumacz mi Łotsonie skoro w prawie Polskim jest wyraźnie napisane, że masz obowiązek podać z czego wykonano produkt na jednych etykietkach masz napisane słód jęczmienny i woda, a na innych dodatkowo dopisany chmiel ?
I nie te z chmielem są ZAWSZE najdroższe na półce.
A, że tak zapytam z ciekawości weryfikowania kwalifikacji adwersarzy Twoja szanowna wiedza wynika z praktyki browarniczej czy wujka google ?
Qlko1:
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:38:55 ---Umiesz czytać bo chyba nie bardzo ? Musze napisać jak dziecku ?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozróżniasz podstawowych pojęć, ale idźmy w to:
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:38:55 ---Wykonanie słodu to jest godzina ?
--- Koniec cytatu ---
Rolnikiem nie jestem, a wykonanie słodu to jego działka. Słód to nic innego jak skiełkowane ziarno. Od zasiania do wysuszenia to będzie zapewne prawie cały rok. Dodam tylko że nigdy nie wykonywałem słodu. Zawsze kupowałem w sklepie ześrutowany. Nie mam dość hektarów... może kiedyś.
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:38:55 ---I wytłumacz mi Łotsonie skoro w prawie Polskim jest wyraźnie napisane, że masz obowiązek podać z czego wykonano produkt na jednych etykietkach masz napisane słód jęczmienny i woda, a na innych dodatkowo dopisany chmiel ?
I nie te z chmielem są ZAWSZE najdroższe na półce.
--- Koniec cytatu ---
Nie podają, bo nie muszą, nie ma takiego wymogu prawnego.
http://tomaszkopyra.natemat.pl/83405,10-faktow-ktore-musisz-wiedziec-o-piwie-aby-nie-wyjsc-na-glupka
--- Cytuj ---Napis „zawiera słód jęczmienny” nie oznacza, że piwo nie zawiera chmielu
Niektórzy uważają, że piwa, na których napisano „Skład: woda, słód, chmiel, drożdże”, to piwa prawdziwe. Zaś te, gdzie widnieje jedynie lakoniczne „zawiera słód jęczmienny”, to piwa oszukane, bez chmielu. Otóż producenci piwa, podobnie jak i innych alkoholi są zwolnieni z podawania składu surowcowego. Jedyne co koniecznie muszą podać to zawartość alergenów. Stąd np. na winie napis „zawiera siarczyny”. Napis „zawiera słód jęczmienny” skierowany jest do chorych na celiakię lub uczulonych na gluten. Jęczmień, pszenica, żyto zawierają gluten. Choć akurat sformułowanie „zawiera słód jęczmienny” nie jest zbyt szczęśliwe, bo piwo tak naprawdę słodu nie zawiera, jedynie do jego wyprodukowania użyto słodu jęczmiennego. Ale wróćmy do chmielu. Otóż 99,99 % piw w Polsce wyprodukowano z użyciem chmielu. Na palcach jednej ręki pechowego drwala można policzyć dostępne w Polsce piwa bez dodatku chmielu. Zwykle są to próby odtworzenia tradycyjnych receptur i informacja o braku chmielu podawana jest z dumą.
--- Koniec cytatu ---
Głupek x2?
--- Cytat: xantinos w Luty 15, 2016, 16:38:55 ---A, że tak zapytam z ciekawości weryfikowania kwalifikacji adwersarzy Twoja szanowna wiedza wynika z praktyki browarniczej czy wujka google ?
--- Koniec cytatu ---
Zajmuję się browarnictwem od 6 lat.
VonBeerpuszken:
Panie Szerloku, w kwestii piwa znasz się tak samo jak na EVE, skończ, bo do tej pory zrobiłeś z siebie tylko głupka, teraz zaczynasz robić z siebie idiotę.
Zanim zaczniesz się wypowiadać w kwestii chmielu w polskim "piwie", poszukaj historii dlaczego wielkie kompanie piwowarskie przestały go do piwa dodawać ( jak dodają to śladowe ilości), wtedy sie dowiesz dlaczego na niektórych etykietach nie ma go jako składnik.
A może po prostu wziąłeś pszeniczne.
--- Cytuj ---A znalazłeś chociaż jeden post opisujący SC innego autora z konkretną wiedzą bo ja go chętnie przeczytam.
--- Koniec cytatu ---
Nie widziałem, pewnie dlatego że nie ma o czym pisać.
A co do postów z konkretną wiedzą... mam nadzieję że nie mówisz znów o sobie, bo owszem, może o SC cos tam wiesz, ale o EVE do której go porównujesz, kompletnie nic i żadne zlepki pięknych, stylizowanych na mądre zdań, tego nie zmienią.
Zgudi:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 15, 2016, 16:48:27 ---poszukaj historii dlaczego wielkie kompanie piwowarskie przestały go do piwa dodawać
--- Koniec cytatu ---
Powinienem o czymś wiedzieć? Mi bardzo smakują te z ibu 30-70, a czasem i 100 :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej