Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga Skarg i Wniosków mk2
Ranshe:
Nie macie? :O
Doom:
To jest serwer współdzielony. Ja nawet nie mam pelnego dostępu do bazy danych i np mogę zrobić kopię bazy danych zasysajac ją na dysk, ale aby wgrać ją lub coś dograć do bazy to już muszę robic to za pośrednictwem supportu. Tak btw to był pierwszy sygnał alarmowy dla mnie że Hosting nieteges, ale łudziłem się że nie bedzie aż tak źle.
Nowy serwer będzie na Linuxpl do którego mam już trochę zaufania z racji tego że jestem juz jakiś czas ich klientem. Jeśli ktoś ma jakiś problem z nowym wyborem albo ma alternatywę o lepszych parametrach za podobną cenę to niech da znać teraz, bo przeniesienie idzie jak tylko tylko wykroje na to trochę czasu
sc0rp:
--- Cytat: ManganMan w Kwiecień 06, 2012, 11:25:48 ---I dobrze, bo to co widzę sprawia, że trzeba to zrobić jak najszybicej...
Dowód w załączniku.
--- Koniec cytatu ---
LOL kolega zobaczyl 500tke i mowi ze hosting ssie - gratuluje wiedzy z zakresu serwerow, serwerow www etc. jesli dostajesz 500tke to w 99.99% przypadkow jest to wina aplikacji (w tym wypadku forum np. probuje sie odwolac do miejsc do ktorych nie ma praw) lub admina tej aplikacji (np. zle ustawione uprawnienia do katalogow, koniec miejsca, zle rewrite etc.). Nie zebym bronil aktualnego dostawcy, ale wieszanie psow na nim za 500 nie znajac powodow jej wystapienia, jest jak ferowanie wyrokow za katastrofe smolenska w dniu jej wystapienia.
--- Cytat: Doom w Kwiecień 06, 2012, 11:51:26 ---To jest serwer współdzielony. Ja nawet nie mam pelnego dostępu do bazy danych i np mogę zrobić kopię bazy danych zasysajac ją na dysk, ale aby wgrać ją lub coś dograć do bazy to już muszę robic to za pośrednictwem supportu. Tak btw to był pierwszy sygnał alarmowy dla mnie że Hosting nieteges, ale łudziłem się że nie bedzie aż tak źle.
--- Koniec cytatu ---
err nie masz dostepu do cpanelu/pleska/webmina czy jakogokolwiek panelu do zarzadzania kontem i zasobami (np. db) do niego przypisanymi? o_O
Ranshe:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 06, 2012, 11:51:26 ---To jest serwer współdzielony. Ja nawet nie mam pelnego dostępu do bazy danych i np mogę zrobić kopię bazy danych zasysajac ją na dysk, ale aby wgrać ją lub coś dograć do bazy to już muszę robic to za pośrednictwem supportu. Tak btw to był pierwszy sygnał alarmowy dla mnie że Hosting nieteges, ale łudziłem się że nie bedzie aż tak źle.
--- Koniec cytatu ---
LOL. Ale jak to nie masz dostępu do swojej bazy danych?
A właśnie przeglądam ten wątek jak się tu przenosiła centrala, co Stela się ze mnie śmiał, że nazwałem ten hosting krzakiem i coś tam bez sensu ogólnie mamrotał. Ot ciekawostka.
--- Cytuj ---Nowy serwer będzie na Linuxpl do którego mam już trochę zaufania z racji tego że jestem juz jakiś czas ich klientem. Jeśli ktoś ma jakiś problem z nowym wyborem albo ma alternatywę o lepszych parametrach za podobną cenę to niech da znać teraz, bo przeniesienie idzie jak tylko tylko wykroje na to trochę czasu
--- Koniec cytatu ---
Ja używam Dreamhosta od paru lat bez problemów.
Shared virtualka też, ale porządnie z ssh i bez idiotyzmów. Cenowo nie wiem, nie wiem które wybrałeś na linuxpl ;)
sc0rp:
--- Cytat: Ranshe w Kwiecień 06, 2012, 12:01:12 ---Ja używam Dreamhosta od paru lat bez problemów.
--- Koniec cytatu ---
Ja preferuje e24cloud lokalizacja w Polsce, obsluguje Beyond (Ci co trzymaja m.in.Allegro czy Wykop) no i 100mbit bez limitu za free do kazdej maszynki ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej