Eve Online > NoobGarten
Minmatar- statki, skille, etc
SnowMiracle:
--- Cytat: Doom w Maj 03, 2012, 20:31:24 ---Lasery co najmniej t2 nadmienię. Ale faktycznie zapomniałem o koszmarku. Tyle że setup na którym widziałem go w uzyciu był dość specyficzny i drogi :P
--- Koniec cytatu ---
Inwestycja w fit będzie się równała zwiększeniem "przeżywalności" lub/i podniesieniem skuteczności samego statku. Jeżeli planuje użycie go w c5 szybko zauważy, że fitowanie go na modułkach t2 będzie lekkim failem (nie że "się nie da", bo "się da", ale nie będą wykorzystane w pełni możliwości samego statku). Dodatkowo, w zależności od czasu jaki na to poświęci, szybko powinna mu się zwrócić ta inwestycja. Na dłuższa metę to chyba jednak skille do tego potworka będą dla niego większym problemem. :)
Doom:
Lasery były t2, do tego x-type hardy + lotniska jako;
- firewall na rakiety sleepków
- pompki
- elketrownie
SnowMiracle:
--- Cytat: Doom w Maj 03, 2012, 20:53:05 ---Lasery były t2, do tego x-type hardy + lotniska jako;
- firewall na rakiety sleepków
- pompki
- elketrownie
--- Koniec cytatu ---
Taka mała podpowiedź, dla kolegi szukającego statku, że o ile laserki t2 to raczej "must have", tak modułki x-type jak i wsparcie lotniska mogą, acz nie muszą wcale być (tak abyś nie kierował się przeświadczeniem - musi mieć lotnisko, bo inaczej spadnie? to do bani statek ... to jest jedna z możliwości, a nie jedyne słuszne rozwiązanie ;P).
damiantaps:
Dzięki za odpowiedzi. Na dodatek spytałem się gościa w grze to powiedział, że owszem, da się Tengu zastąpić np. Macharielem, ale jednak chcą mieszkać w WH to lepiej zrobić to Tengu i już, bo to nie będzie to. Teraz prosiłbym o wyjaśnienie mi pewnej rzeczy. Ale może najpierw ktoś mógłby mi powiedzieć jak dawać +? Bo paru osobom się należy, i to bardzo (Herezja, tobie minusa dać? Żeby score`u nie zaniżać (nie mam złych intencji jakby co).
A co do mojego pytania. Czytam różne posty z różnych lat, ale ogólnie widzę, że rakiety jak i statki shieldowe nie są zbyt lubiane we flotach i nie bardzo rozumiem dlaczego. Rozumiem, że w ogromnych flotach (100+) jak i flotach alpha rakiety nie zdążą po prostu dolecieć. Ale solo Drake czy jakiś BS na torpedach powinien sobie spokojnie poradzić (na fryty są drony i weby, ew. paintery), natomiast w gangach albo walą w grubą zwierzynę (BSy) albo w małą (Caracal na rapidach), nie muszą sobie zawracać głowy statkami którym mało co zrobią. Podobna sprawa z shieldami. Owszem, takie statki mają większą sygnaturę, ale są też szybsze (na dodatek self-repki są lepsze shieldowe, szybciej leczą i jeszcze boostery, przy remote różnic nie ma (prawie))więc mniej tego dmgu w nie wchodzi, a mimo to mało kiedy widzę, że ktoś na forach twierdzi inaczej, że shieldowe=PvE (tylko).
A, i jak admin chce to może zmienić nazwę mojego tematu na "Namolne pytanie nobka" albo jak chce.
Doom:
--- Cytuj ---Teraz prosiłbym o wyjaśnienie mi pewnej rzeczy. Ale może najpierw ktoś mógłby mi powiedzieć jak dawać +? Bo paru osobom się należy, i to bardzo (Herezja, tobie minusa dać? Żeby score`u nie zaniżać (nie mam złych intencji jakby co).
--- Koniec cytatu ---
Moja paranoja twierdząca że uzyszkodnicy będą montować troll konta aby "anonimowo' minusować wrogów kazała mi ustawić magiczną granicę od której można dawać punkty repa. Jeszcze jej nie osiągnąłeś
--- Cytuj ---A co do mojego pytania. Czytam różne posty z różnych lat, ale ogólnie widzę, że rakiety jak i statki shieldowe nie są zbyt lubiane we flotach i nie bardzo rozumiem dlaczego. Rozumiem, że w ogromnych flotach (100+) jak i flotach alpha rakiety nie zdążą po prostu dolecieć. Ale solo Drake czy jakiś BS na torpedach powinien sobie spokojnie poradzić (na fryty są drony i weby, ew. paintery), natomiast w gangach albo walą w grubą zwierzynę (BSy) albo w małą (Caracal na rapidach), nie muszą sobie zawracać głowy statkami którym mało co zrobią. Podobna sprawa z shieldami. Owszem, takie statki mają większą sygnaturę, ale są też szybsze (na dodatek self-repki są lepsze shieldowe, szybciej leczą i jeszcze boostery, przy remote różnic nie ma (prawie))więc mniej tego dmgu w nie wchodzi, a mimo to mało kiedy widzę, że ktoś na forach twierdzi inaczej, że shieldowe=PvE (tylko).
--- Koniec cytatu ---
Wiele różnych względów. Najczęściej pojawiające się argumenty
- med sloty potrzebne na EW i w sporej części elctronic upg
- lepsze bufor tanki na armorze
- w przypadku capsli i rzadziej solo bs / / bc / t3 różnicy działania crystali i slave
- kiedyś amarr i gallene miały supremancję w pvp a to stricte armorowe stworki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej