Eve Online > NoobGarten

Minmatar- statki, skille, etc

<< < (16/26) > >>

damiantaps:
Dzięki za odpowiedzi. Skoro tak to mam takie pytanie. Wszyscy uwielbiają Tengu, jaki to on zajebisty jest we wszystkim, taki all-in-one, ale chciałbym wiedzieć jak pozostałe statki Caldari sprawdzają się w PvP (bo że są dobre w pve to wiem). Jak się sprawdzają zarówno małe jak i duże, a także capitale. Jak się plasują z dpsem na tle innych ras i gdzie są mile widziane i jak się sprawdzają w solo,kilku(-,nasto,dziesięcio,set)osobowym pvp. Tak jak wcześniej mówiłem, na razie wolałbym się w czymś wyspecjalizować i jeżeli pozostałe statki Caldari (zarówno T1 jak i T2) również są dobre w pvp, to byłbym skłonny się na nich przerzucić.

I jeszcze jedno. Załóżmy, że bym się przerzucił na missile, co byście powiedzieli na Typhoona na misje L4 z nano membraną, 2 hardenerami, large naprawiarką, 3 ballistic systemami, 4 bateryjkami w medach(ew. ab) i z 5 cruisami, 3 artami/ac + heavy drony albo lepiej sentry. No i 3 CCC. Miałbym trochę mniejszy zasięg (brak bonusu rocket velocity) ale dmg powinien być lepszy niż na Ravenie L4.

Zsur1aM:
Pod solo/male gangi kazda rasa ma cos do zaoferowania i generalnie wszystkie sa dosc dobrze zbalansowane, w wiekszych gangach/flotach lata/skilluje sie zgodnie z militarna doktryna korpa/alliansu (w dzisiejszych czasach kazdy kompetentny korp/ally wymaga konkretnych statkow).

Trudno doradzac jezeli nie wiem czym mozesz latac, ale generalnie jezeli idziesz w matarow to mael -> mach, jezeli w caldari drake -> tengu.

damiantaps:
O co mi się rozchodzi. Zastanawiam się czy nie dojść do WH corpa, a tam Tengu jest must have i w ogóle wszyscy go wychwalają jaki to on na misje, plexy, PvP, itd i chodzi mi o to czy jak pójdę w missile to czy będę w stanie zrobić coś w PvP w przyszłości. Wiem, że Drake i Tengu są lubiane w PvP, ale jak się sprawdzają u nich statki T2 (bo wiem, że Matarzy mają dobre T2).

Lt Rook:
Caldari T2 frygaty - rewelacja, Hawk/Harpy rządzą, troche gorzej z Kitsune
T2 Cruzy - rekony (Falcon/Rook) - dobre i bardzo znienawidzone, HAC (Eagle/Cerberus) - niszowe i dość bezużyteczne
T2 BSy - Golem = PVE, Widow = bezużyteczny

edit:
zapomniałem o bomberku, Manticore, bardzo fajny stateczek, dużo CPU można cuda wianki z fitem robić.
oraz o Bazylu - shieldowy logistyk używany tam gdzie mobilność niema pierwszorzędnego znaczenia.

damiantaps:
Dzięki. Chodzi mi o to, że jak pójdę w rakiety to żebym nie narzekał, że nie ma czym w PvP latać, ale widzę, że problemu raczej nie będzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej