Eve Online > NoobGarten
Minmatar- statki, skille, etc
damiantaps:
Z amunicją chodziło mi o to, że, tak, T2 nie używa się na misjach, ale na PvP tak. I amunicja T2 zadaje tylko kin/explo, więc nie różni się od Amarów którzy mają em/therm. Dzięki za build, zobaczę jak będzie się sprawdzał.
Craxon Crais:
Wiem, że nie chcesz crosstrainować ale może zrobiłbyś jednak Drake-a... I tak kiedyś się przyda a i misje level 4 spokojnie nim porobisz. Hurek takiej opcji Ci nie da.
Phobeus:
Misje lvl 4 w dreju to jednak trochę masochizm
damiantaps:
Pora na kolejną serię pytań. Wiem, że dla ludzi mieszkających w C5 Tengu jest niezbędne, jednakże skillowanie go średnio mi odpowiada i tak:
1) Czy Mael/Tempest na artach i 2 remote shieldach by był w stanie utrzymać/być utrzymanym przez kolegów na anomalkach (w WH ofc) tak jak Tengu bez straty/niewielką stratą DPSa?
2) Jeżeli nie to kiedy mniej więcej radzilibyście w niego iść (po ładnym wyskillowaniu hurri/Apoca z T2 laserami?)
3) A może zrobić sobie alta pod misje i właśnie zarabiania w WH z ludźmi (mainem planuję pójść w PvP w przyszłości).
4) Czy przy obecnych cenach jest sens robić alta pod kopanie/planety/industry/coś tam czy lepiej robić misje czy coś mainem i zwyczajnie kupować rzeczy w Markecie
5) Jak dużym problemem są działka zjadające cap w PvP. AC wydają mi się słabe, bo nie dość, że mają najniższy dps (z krótkich działek) to jeszcze walczą w falloffie (wg wykresu DPS z EFT AC zaczynają przebijać pulsy dopiero na 20-25 km, a tak daleko 1v1 sie nie walczy(chyba, już poza zasięgiem punkta), a w teamie chyba arty byłoby lepsze.
6) I z innej beczki, Stealth Bombery wydają się być mało skillożerne (chodzi mi o uzbrojenie) czy może o czymś nie wiem
7) Odnośnie skilli z grupy thermic/em/etc shield compensation. Jak te skille łączą się z Adaptive Invulnerability Shieldem. Czy mając dodane te skille będę miał więcej resów przy aktywnym Invu Shieldzie?
8) Jakby ktoś mógł ocenić mój skill plan (kończy się na large turretach, dalej dałem co by się przydało, ale jest na to czas)
[załącznik usunięty przez administratora]
Zsur1aM:
1) Mael pewnie dalby rade, ale na dluzsza mete nie ma sensu.
2) Jezeli chcesz mieszkac w WH to najlepiej odrazu idz w tengu.
3) Tak by bylo najlepiej.
4) Kopanie nie jest dochodowe, planety daja zysk ale raczej traktuje sie jako drugorzedny dochod, najlepiej zarabia sie na handlu/spekulacjach, w industrialce nie zarobisz o ile nie znajdziesz sobie niszy.
5) Statki uzywajace blasterow/laserow maja zazwyczaj przystosowany cap/bonusy pod te turrety, wiec generalnie dopoki ktos Cie mocno nie neutuje to nie ma problemow. AC jako jedyne turrety maja wybor rodzaju dmg i tym nadrabiaja, lasery generalnie maja najgorszy typ dmg do strzelania statkow (w wiekszosci przypadkow) i wbrew temu co napisales sa duzo lepsze na dluzsze dystanse (uzywa sie szkiel t2 ktore daja duzy bonus do opti, z ammo close range rowniez maja wiekszy opti niz ac/blastery).
6) Jezeli chodzi o bomby jako uzbrojenie to tak, w przypadku torp potrzebujesz skilli pobocznych do missili wiec wyjdzie w praktyce jak kazdy inny statek.
7)Te skille daja bonusy do pasywnych hardenerow i aktywnych w przypadku gdy nie masz ich wlaczonych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej