Eve Online > NoobGarten
Minmatar- statki, skille, etc
Phobeus:
--- Cytat: Doom w Kwiecień 15, 2012, 21:02:54 ---Pamietasz że o mlodej postaci rozmawiamy?
--- Koniec cytatu ---
Tak. Kolega damiantaps najprawdopodobniej ma postać już koło 2 tygodni, a sam trening pod mwd nie jest specjalnie morderczy.
Chciałem tylko zasugerować rozwiązanie rzekomo szybsze i dające więcej funu, niż powolne niszczenie orbitujących celów dronami - wszak drony też trzeba jako tako wytrenować, żeby miały pierdolnięcie :)
sc0rp:
--- Cytat: GlassCutter w Kwiecień 12, 2012, 09:38:40 ---To nie jest argument, równie dobrze możesz powkładać meta 3 które jest kilku(nasto?)krotnie tańsze. Zafitowanie 7 arbalestów, czy scoutów to wydatek pozwalający kupić drugi statek z fitem i pewnie jeszcze by zostało. A w zamian zyskujesz 2% dps'u.
--- Koniec cytatu ---
jak wyskillujesz t2 mozesz je sprzedac prawda? ja tak kiedys na arbalestach latalem
Starakopara:
Invulnerability field będzie lepszym rozwiązaniem, na misjach L2 nie trzeba dobierać resistów pod konkretny dmg, tak samo jak nie trzeba dobierać ammo, ma to znaczenie przy misjach L4.
Goomich:
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 16, 2012, 00:32:47 ---jak wyskillujesz t2 mozesz je sprzedac prawda? ja tak kiedys na arbalestach latalem
--- Koniec cytatu ---
Ja tak kiedyś na Hulku latałem. :D
damiantaps:
Wiem, że to trochę dziwne, ale chciałbym żebyście pomogli mi obalić parę mitów o matarach. Ostatnio przeczytałem, że granie matarami to jak granie w Eve na hard modzie. Wtedy ludzie najczęściej wspominają o potrzebie skillowania turretów, dronów i rakiet, że trzeba skillować jednocześnie armor i shield tanka. Pojawiają się też posty dotyczące słabego tanka, takich sobie bsów oraz kiepskich capitali.
Wg. mnie sporo tych zarzutów jest bezzasadna. Turrety i drony musi skillować każda rasa (ofc oprócz Caldari), jeżeli chodzi o rakiety to, nawet jeżeli trzeba, wystarczy parę punktów, żeby móc ich używać. Inna sprawa jest z Dreadem, ale z drugiej strony by nim dobrze latać i tak trzeba z rok treningu, więc miesiąc więcej dużej różnicy nie zrobi. Jeżeli chodzi o tanka to po prostu trzeba się zdecydować czym chce się latać. Wydaje mi się, że do PvP armor tank jest lepszy (ofc zależy od statku) i shieldem nie ma co się zbyt przejmować. Słaby tank, tu się nie znam, ale chyba różnica jest niewielka. BSy- tu nie wiem dlaczego ludzie tak lubią Tempesta, Maelstrom jest chyba lepszy. Capitale- tu też się nie znam, owszem Naglfar jest taki sobie, ale jak założymy mu rakiety to ma 4 bronie zamiast 3. Słyszałem też, że Matarzy są tacy sobie w dużych flotach, dlaczego?
Prosiłbym o skomentowanie tego, czy mój tok myślenia jest prawidłowy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej