Eve Online > NoobGarten

Minmatar- statki, skille, etc

<< < (9/26) > >>

GlassCutter:
To nie jest argument, równie dobrze możesz powkładać meta 3 które jest kilku(nasto?)krotnie tańsze. Zafitowanie 7 arbalestów, czy scoutów to wydatek pozwalający kupić drugi statek z fitem i pewnie jeszcze by zostało. A w zamian zyskujesz 2% dps'u.

Isengrim:

--- Cytat: damiantaps w Kwiecień 12, 2012, 00:26:39 ---Dzięki za buildy i jeszcze jedno pytanie. A passive shield tank jak się sprawdza? No i te T2 arty troche skilli wymagają, a Scouty są chyba identyczne. Póki co arty spec planuje dawać dopiero przy BSie chyba, że to zły wybór.

--- Koniec cytatu ---

Passive Shield sie sprawdza na Drejku. Minmatarskie statki maja za malo med slotow i brak bonusow do resistow na shieldzie, zeby mogly tankowac pasywnie shieldem.

Co do specjalizacji to ja osobiscie uwazam, ze jak juz doszedles do BC, to wyskilluj specki w autocannonach i artkach na medium (+oczywiscie support skille z gunnery i fitting) a dopiero potem zacznij bawic sie w BSy.

damiantaps:
Glass, ja będę używał tych statków do PvE więc szansa na rozwalenie będzie mała. Owszem, ja początkowo planuję założyć galiumy bodajże (mają one 5x dmg, ale nie wiem czy nie było jakiś lepszych przed scoutami które mają 5.544x). Do BC jeszcze nie doszedłem, ale ja po prostu lubię wiedzieć na zapas no i wolałbym uniknąć kupowania nowych modułów do hurka, jeżeli te z rupcia będą pasowały.

I odnośnie skilli. Aktualnie dodaję w te skille które mogą mi się potencjalnie przydać na level 2. A co myślicie o tych skillach na hurri (wprawdzie to jest z buildu na shielda, ale chyba będą pasowały).
Minmatar Frigate IV
Minmatar Cruiser III
Spaceship Command IV
Battlecruisers II
Gunnery III
Sharpshooter III
Energy Systems Operation V
Energy Management IV
Engineering V
Electronics V
Electronics Upgrades V
Long Range Targeting IV
Signature Analysis IV
Medium Projectile Turret III
Missile Launcher Operation I
Shield Upgrades IV
Tactical Shield Manipulation IV
Afterburner IV
Energy Grid Upgrades IV
Targeting V
Multitasking I
Navigation IV
Evasive Maneuvering III
Warp Drive Operation III
Hull Upgrades IV
Shield Management IV
Mechanic V
Gunnery V
Rapid Firing IV
Motion Prediction IV
Trajectory Analysis IV
Weapon Upgrades IV
Mechanic III
Jury Rigging III
Shield Rigging I
Scout Drone Operation V
Drones V
Minmatar Drone Specialization I

A, i skorzystam z okazji. Implanty +3 kosztują ok.10m, +4 20m a +5 100m. Kupować te +3 czy te +4?

Isengrim:
Cos sie potentegowalo, bo raz masz gunnery na III a raz na V. :)

Podskillowuj supporty do Gunnery i BCki, a co do fitu to i tak niedlugo bedziesz chcial przejsc na t2, wiec nie ma co kombinowac z przekladaniem modulow. Sfitowanie Hurka pod PvE nie powinno kosztowac Cie jakos bardzo duzo.

Implanty +4 zdecydowanie jesli nie latasz do lowseca. Roznica w cenie jest jak sam widzisz nieduza, a na dluzsza mete to oplacalna inwestycja. +5 jak na nie zarobisz (hint: mozna je sobie wymisjonarzyc w LP store :)) tym bardziej.

Ranshe:

--- Cytuj ---Battlecruisers II

--- Koniec cytatu ---

Na 3-4.

--- Cytuj ---Targeting V
Multitasking I

--- Koniec cytatu ---

Na początek zupełnie zbędne, starczy Targeting na 4.

--- Cytuj ---Weapon Upgrades IV

--- Koniec cytatu ---

Na 5 a potem Advanced Weapon Upgrades (na 3-4 starczy) - oba skille są niezbędne i bardzo ułatwiają fitowanie statków.

--- Cytuj ---Scout Drone Operation V
Drones V
Minmatar Drone Specialization I

--- Koniec cytatu ---

Minmatar Drone Spec na 4, do tego Combat Drone Operation na 3-4 oraz poboczne (interfacing, navigation, sharpshooting, durability) tak samo 3-4. Bonusowo Electronic Warfare Drones też na 3-4, bo dodaje zasięgu oraz Gallente Drone Spec na 4.

--- Cytuj ---A, i skorzystam z okazji. Implanty +3 kosztują ok.10m, +4 20m a +5 100m. Kupować te +3 czy te +4?

--- Koniec cytatu ---

W hiseku możesz spokojnie latać z takimi na jakie cię stać. My mordulce latamy z +3 standardowo, bo czasem jednak się zdarzają instalockujące cepy i się traci jajo.

Imple z LP store nie polecam - imple to jedne z mniej opłacalnych przedmiotów za LP, dużo bardziej opłaca się za te LP coś sprzedać i kupić je normalnie i jeszcze ci kasa zostanie. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej