Eve Online > NoobGarten
Minmatar- statki, skille, etc
Isengrim:
--- Cytat: Dark Flonoe w Kwiecień 04, 2012, 18:08:37 ---Err? Moglbys pokazac tego faila jak wkladajac w raciarke 30b uzyskujesz tylko 13dps wiecej? Bo sorry tak sie nieda jesli wlozysz je w dps mody
--- Koniec cytatu ---
To byla przenosnia. Nawet, jesli zyskujesz te 30 czy 50 dps zakladajac oficerskie wyrzutnie zamiast dajmy na to frakcyjnych albo t2 to to IMHO i tak jest ciezki przerost formy nad trescia. Zreszta oficerskie moduly to ja widuje tylko na kb, wiec co ja tam wiem. :)
sc0rp:
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 05, 2012, 10:02:38 ---To byla przenosnia. Nawet, jesli zyskujesz te 30 czy 50 dps zakladajac oficerskie wyrzutnie zamiast dajmy na to frakcyjnych albo t2 to to IMHO i tak jest ciezki przerost formy nad trescia. Zreszta oficerskie moduly to ja widuje tylko na kb, wiec co ja tam wiem. :)
--- Koniec cytatu ---
Oficerskie moduly to "pimp" moduly i wlasnie oto chodzi zeby zwiekszyc sobie "e-peena", jesli ktos uwaza ze mu wlozone iski w nie sie zwroca to zyje w swiecie utopii. Golem na T2 vs Golem na estamelu to przyrost na poziomie 376 dps (1239 do 1615) tyle ze 4 Estamel BCS to jak kiedys patrzylem 12b, 4 estamelowe Siege missile launchery to kolejne 12b wiec te 376dps kosztuje 24b ;)
Dla porownaniu Vinda wyciaga okolo 1800 na T2 ficie wiec jak ktos chce srubowac ticka to lepiej sie przeskillowac ;)
Doom:
Bo oficerki nie są dla drobnicy tylko ciężkiego sprzętu. Oficerska smarta załadowana na BS'a prawie nic nie daje (poza problemem z fitingiem) założona na supera potrafi znaczaco podnieść zonę zgonę dzięki jego rozmiarom. Tak samo mody na dps i tank. Estemelka invul na golemie da niewiele, na wyvernie / leviatanie przedłuża życie shipa o czas licczony w minutach
Nitefish:
--- Cytat: Herezja w Kwiecień 05, 2012, 08:59:47 ---Nitek to nie tak.
Ja postawiłem na latanie deską a On dążył jak najszybciej aby wsiąść w kruza a później się okazało, że skile nie te i dostaje łupnia a ... ja "gwizdałem na to" i latałem sobie swobodnie. Skile podciągnąłem i z deski przesiadłem się od razu na harbingera z pominięciem kruzów.
--- Koniec cytatu ---
To o to mi chodziło. Nie masz skilli na shipa - nie wsiadasz. Deski były niemal bezużyteczne w porównaniu do cruzów, stąd ja zrobiłem odwrotnie - w ogóle nie rozwijałem desek.
[VIDE] Herezja:
Tylko, że przeskok z Deski na kruza lub bc-ka nie stanowi problemu i moim zdaniem lepiej i bezpieczniej jest latać i uczyć się na taniej desce "co wolno wojewodzie" niż na kruzie i chyba lepiej jest zbierać iski na harbingera niż np omena bo Harbi ma i dps i def a wybacz omen tym nie dysponuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej