Eve Online > NoobGarten

Minmatar- statki, skille, etc

<< < (25/26) > >>

damiantaps:
Chyba mam dla was kolejny temat do flejmu. Mianowicie pragnę założyć sobie alta. Ponieważ na mainie mam dostęp do machariela, więc nie będę się bawił w tengu. Parę osób mi poradziło zrobić alta na capsy. W sumie czemu nie, ale pozostaje jedna kwestia, które?

Z tego co słyszałem, to Thanatos ma większy DPS i jest wszechstronniejszy niż Archon ale bardziej miękki. Moros ma większy DPS niż Revelka, ale na mniejsze dystanse (na jakich dystansach się walczy capsami?). Nyx (ale na 70% nie będę go miał) ma podobno duże pierdolnięcie, ale jak wygląda na tle Aeona? No i tytany ( jego będę miał na 1%), podejrzewam, że różnice są podobne do Dredów.

Prosiłbym o ocenienie które capsy bardziej by się opłacało robić i czy nie zrobić wcześniej JF (jest logistyka korpowa, ale może się przydać).

Soulscream:

--- Cytat: damiantaps w Lipiec 09, 2012, 17:26:41 ---Chyba mam dla was kolejny temat do flejmu. Mianowicie pragnę założyć sobie alta. Ponieważ na mainie mam dostęp do machariela, więc nie będę się bawił w tengu. Parę osób mi poradziło zrobić alta na capsy. W sumie czemu nie, ale pozostaje jedna kwestia, które?

Z tego co słyszałem, to Thanatos ma większy DPS i jest wszechstronniejszy niż Archon ale bardziej miękki. Moros ma większy DPS niż Revelka, ale na mniejsze dystanse (na jakich dystansach się walczy capsami?). Nyx (ale na 70% nie będę go miał) ma podobno duże pierdolnięcie, ale jak wygląda na tle Aeona? No i tytany ( jego będę miał na 1%), podejrzewam, że różnice są podobne do Dredów.

Prosiłbym o ocenienie które capsy bardziej by się opłacało robić i czy nie zrobić wcześniej JF (jest logistyka korpowa, ale może się przydać).

--- Koniec cytatu ---

Generalnie amarskie capsy mogą wiecej wytankować. Solidny armor tank. Capslami walczy się na różne odległości, zależy gdzie cyno :). Zazwyczaj w ładowni masz prochy i amunicje na różną odległość i stront o ile dobrze pamietam. Generalnie wszystko co nie jest matarskie jest ok :). Ja faworyzuje amarr bo mają fajny wygląd.

Pol Kent:

--- Cytat: Soulscream w Lipiec 09, 2012, 17:35:33 ---Ja faworyzuje amarr bo mają fajny wygląd.

--- Koniec cytatu ---
W zasadzie masz rację. W zasadzie, bo taki np. Aeon się nie umywa wyglądem do Nyxa akurat  :P

SokoleOko:
Archon to de facto jedyny używany triage carrier (bo ma bonus do tanka).

Thanatos - to mówię ze swojego doświadczenia - jest świetnym "frontline" carrierem lub Pantheonem (bojowe zastosowanie, odpowiednio z local tankiem lub w spider-tanku) - bo ma bonus do dmg. Przy okazji, jest też kapitalną raciarką ;)

Moros vs. Revelation - tank podobny, ale Moros ma jednak lepszy dmg (rodzaj) i lepiej stoi pod kątem capa. Jeden i drugi nie umywa się do Phoenixa pod kątem orania POS-ów, ale vs. inne capsy Moros jest bardzo groźny.

Aeon vs Nyx - lepszy tank vs. lepszy dmg. Aeon ma większe szanse przeżycia, w Nyxie będziesz top damage dealerem.

MiltisUmbrae:
Ogólnie jak pójdziesz a amarr lub gallente to wszedzie bedzie to mile widziane.

Caldari - shield tank więc są w mniejszości.

Matarzy - dred gówniany, carriery nadają się do Panteonu ze względu na bonusy do RR.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej