Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Jeśli ktoś miał wątpliwości...

<< < (2/23) > >>

[VIDE] Herezja:
Dziękuję za odpowiedz.

Coldim:

--- Cytat: Dormio w Marzec 28, 2012, 15:21:17 ---Czy chcesz nam dać do zrozumienia, że publiczne nawoływanie do nękania kogoś (nie w grze) nie jest naganne wg Ciebie ?
To czy gość nękany popełni samobójstwo, czy potnie żyletkami w mojej opinii nie ma znaczenia, bo istotą problemu jest nawoływanie do nękania, a nie to co zrobi w efekcie końcowym osoba nękana. W PL nękanie jest już ścigane, chociaż nie mam pojęcia czy nękanie w grze byłoby potraktowane równie poważnie, co np. nękanie SMSami.

--- Koniec cytatu ---
Dormio, czy ty rozumiesz treść maila od tego gośćia do Goonów? Jestem teraz w pracy, ale cała ta sprawa, nie licząc "drunkcommenta" Mittaniego na koniec była na kugu dłuższy czas temu i można sobie znaleść co gość konkretnie w mailu napisał, kontekst w którym napisał o samobójstwie jest sam w sobie dla mnie zabawny i wskazuje na trolla raczej niż na kogoś niestabilnego emocjonalnie(są tacy, nie pokazując palcem, którzy pisząc petycje do CCP piszą że są "mentally ill".).
Nękanie miało być ingame i był to debilny joke - sprawa jest po prostu gigantycznie rozdmuchana bo widocznie komuś zależało żeby gamingowe portale poinformować i zrobić CCP i Dust zły PR. Jaka odpowiedzialność prawna?
I btw. "name is..." to imię postaci w grze, a nie człowieka... gdzie Ty widzisz nawoływanie do jakichkolwiek akcji w real life.

P.S.
Ciekawa jest kolejna manipulacja gamingowych mediów, mianowicie twierdzenie, że CCP nie zareagowało na to co Mittani powiedział, a na streamie czarno na białym widać/słychać, że pracownik CCP przerwał Mittaniemu po tej głupiej wypowiedzi.

Dormio:

--- Cytat: C0ldim w Marzec 28, 2012, 15:46:22 ---Dormio, czy ty rozumiesz treść maila od tego gośćia do Goonów?

--- Koniec cytatu ---
A Ty rozumiesz, że pytam nie o to co zrobił lub nie zrobił Goon, a o to czy naganne jest nawoływanie do nękania czy nie ?
Pytanie:

--- Cytat: Dormio w Marzec 28, 2012, 15:21:17 ---Czy chcesz nam dać do zrozumienia, że publiczne nawoływanie do nękania kogoś (nie w grze) nie jest naganne wg Ciebie ?

--- Koniec cytatu ---
powstało w efekcie "bagatelizowania" przez Isengrima tego co zrobił Mittani:

--- Cytat: Isengrim w Marzec 28, 2012, 15:16:30 ---Cała afera jest o tyle słaba, że gościu od "samobójstwa" ma to wszystko w pompie, została rozdmuchana przez e-gamingowe media bez przeprowadzenia podstawowego fact-findingu. Mittens dał ciała i mam nadzieję, że to trochę utemperuje jego zapędy na bycie "King of Space", ale też robienie afery z odwoływaniem go z CSM uważałbym za przesadzone.

--- Koniec cytatu ---
Nigdzie nie napisałem, że należy od razu Mittaniego ciągać po sądach. Ciekawi mnie, że Ty tak to odebrałeś, chociaż wprost napisałem, że mam wątpliwości, czy byłoby to traktowane poważnie w naszych sądach:

--- Cytat: Dormio w Marzec 28, 2012, 15:21:17 ---W PL nękanie jest już ścigane, chociaż nie mam pojęcia czy nękanie w grze byłoby potraktowane równie poważnie, co np. nękanie SMSami.

--- Koniec cytatu ---

Isengrim:
Dormio, w tej grze nękanie (na poziomie gry) nie jest zakazane nawet przez EULA, więc o czym my mówimy. To nie WoW czy jakieś inne Hello Kitty Online, gdzie za griefing dostajesz bana. Sąd może kazać oddać Ci kasę za zhackowane konto, ale nie za scam w Jita, ffs. Tak samo za standing order "kill on sight character this and this". Mittens po pijaku chlapnął to na żywo, co uważam za idiotyzm, ale nie widzę powodu, do robienia z tego takiej afery, jak w cytowanych mediach - bo to ciągle było de facto wezwanie do harassmentu in-game (tyle, że idiotycznie opatrzone commentem o "let him kill himself").

I jak słusznie coldim zauważył, nie ma podstaw żeby twierdzić, że CCP nie zareagowało.

--- Cytuj ---W PL nękanie jest ścigane, chociaż nie mam pojęcia czy nękanie w grze byłoby potraktowane równie poważnie, co np. nękanie SMSami.
--- Koniec cytatu ---

LOL, ta jasne. Jak mnie zakampisz na respawnie w CS-ie czy założysz perma-wardeca i będziesz kampił w Jita to Cię pozwę!

Dormio:

--- Cytat: Isengrim w Marzec 28, 2012, 16:03:14 ---Dormio, w tej grze nękanie (na poziomie gry) nie jest zakazane nawet przez EULA, więc o czym my mówimy. To nie WoW czy jakieś inne Hello Kitty Online, gdzie za griefing dostajesz bana. Sąd może kazać oddać Ci kasę za zhackowane konto, ale nie za scam w Jita, ffs. Tak samo za standing order "kill on sight character this and this". Mittens po pijaku chlapnął to na żywo, co uważam za idiotyzm, ale nie widzę powodu, do robienia z tego takiej afery, jak w cytowanych mediach - bo to ciągle było de facto wezwanie do harassmentu in-game (tyle, że idiotycznie opatrzone commentem o "let him kill himself").

I jak słusznie coldim zauważył, nie ma podstaw żeby twierdzić, że CCP nie zareagowało.

LOL, ta jasne. Jak mnie zakampisz na respawnie w CS-ie czy założysz perma-wardeca i będziesz kampił w Jita to Cię pozwę!

--- Koniec cytatu ---
Ale doczytałeś zacytowane przez siebie zdanie ze zrozumieniem ?  ;) :P
Harasment to chyba jednak coś odrobinę innego względem publicznego wezwania do nękania by doprowadzić do śmierci... przynajmniej w potocznym rozumieniu.
Poza tym wciąż pytam czy wezwanie do nękania jest naganne czy nie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej