Eve Online > PVP
[PVP] Arazu
Janikra:
Jak dolozysz bonusy od commanda wyglada nadal slabo 1,3k m/s. b-type 1,46 no to juz nieco lepiej. 37,5 sec alignu to juz niestety zolwiowe tempo, czyli przez 18 sec do polowy swojej predkosci. Raczej mwd+nano lepiej sie sprawdzi.
Choc, wiem wiem, taka moda. Mam wrazenie ze niedlugo to wszyscy beda latali na 100AB do czasu az CCP wpadnei na genialny pomysl i to przykroci.
Nieiwem czy ciekawszym rozwiazaniem nei bedzie covert protek. Przezywalnosc jakby wieksza.
[Proteus, Jan Predatorek CovertDron]
Damage Control II
Imperial Navy Energized Adaptive Nano Membrane
Imperial Navy Energized Adaptive Nano Membrane
Magnetic Field Stabilizer II
Magnetic Field Stabilizer II
1600mm Reinforced Rolled Tungsten Plates I
Nanofiber Internal Structure II
True Sansha Warp Scrambler
Federation Navy Stasis Webifier
True Sansha Warp Disruptor
Republic Fleet 10MN MicroWarpdrive
Heavy Neutron Blaster II, Void M
Covert Ops Cloaking Device II
Sisters Core Probe Launcher, Sisters Core Scanner Probe I
Medium Anti-Explosive Pump I
Medium Trimark Armor Pump I
Medium Trimark Armor Pump I
Proteus Defensive - Augmented Plating
Proteus Electronics - Friction Extension Processor
Proteus Propulsion - Localized Injectors
Proteus Offensive - Covert Reconfiguration
Proteus Engineering - Capacitor Regeneration Matrix
Mozna zminic na plyte 800+repke
Bamsey Amraa:
Tego wlasnie troszeczke sie obawialem ze ten AB to z pogoni za moda ale argument o sleepersach i rakietowcach jest nie do odparcia....
Jonas:
"Problem" ze sleepersami łapiąc ludzi na anomalkach będziesz miał zawsze niezależnie od fitu jaki na shipa wpakujesz. Trzeba dobry moment na łapanie znaleźć i tyle, czyli jak już sleepersów nie ma. A co do statków rakietowych to łapiąc farmerów w 99% przypadków będziesz miał do czynienia ze statkami rakietowymi a Arazu poza dampami i tak nie ma żadnych form obrony przed ostrzałem (czy to rakietowym czy tradycyjnym).
A względem tego 100MN AB to warto jeszcze wspomnieć o klockowatości statku lecącego na takim, więc w razie konieczności ucieczki przy włączonym ab align może sięgać 20 sekund.
R4kez:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 13, 2012, 15:18:40 ---"Problem" ze sleepersami łapiąc ludzi na anomalkach będziesz miał zawsze niezależnie od fitu jaki na shipa wpakujesz. Trzeba dobry moment na łapanie znaleźć i tyle, czyli jak już sleepersów nie ma. A co do statków rakietowych to łapiąc farmerów w 99% przypadków będziesz miał do czynienia ze statkami rakietowymi a Arazu poza dampami i tak nie ma żadnych form obrony przed ostrzałem (czy to rakietowym czy tradycyjnym).
A względem tego 100MN AB to warto jeszcze wspomnieć o klockowatości statku lecącego na takim, więc w razie konieczności ucieczki przy włączonym ab align może sięgać 20 sekund.
--- Koniec cytatu ---
Chodzi o to żeby złapać i przytrzymać 30 sekund zanim przylecą koledzy z dziury obok , a nie uciekać .
- minusem takiego ABek jest to ,że długo sie rozkręca... ale jak osiągnie już prędkość jest nie do zatrzymania jak lokomotywa pod Szczekocinami.
Proponuję ,żeby Bamse potrenował takie orbitowanie z kolegami w drejkach i przekonał się jak to działa...przed akcją.
Bamsey Amraa:
Owszem owszem zamierzam potrenowac ostro :-D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej