Eve Online > Background

Garmonation 9

<< < (9/11) > >>

Venzon 2003:

--- Cytat: Lt Rook w Marzec 20, 2012, 13:07:55 ---a maksymalna dla zwebowanego do granic możliwości frachta to? ile? 5m/s?
Venzon, właśnie udawadniasz że mam rację.

--- Koniec cytatu ---

mechanika webow i bumpowania nie powinna miec zwiazku z ctrl + space - warp, tak samo jak align, powinien byc mozliwy do przerwania w dowolnej chwili
skoro podczas bumpa mozna przerwac np align to dlaczego nie mozna przerwac warpa...?
albo to jest celowy ficzer oprogramowany przez ccp albo wkradl im sie bug... dla mnie to wyglada na buga bo nie  sadze zeby jakis programista przewidzial taka sytuacje i specjalnie tak oprogramowal mechanike

Colonel:

--- Cytat: Venzon 2003 w Marzec 20, 2012, 14:14:09 ---mechanika webow i bumpowania nie powinna miec zwiazku z ctrl + space - warp, tak samo jak align, powinien byc mozliwy do przerwania w dowolnej chwili
skoro podczas bumpa mozna przerwac np align to dlaczego nie mozna przerwac warpa...?
albo to jest celowy ficzer oprogramowany przez ccp albo wkradl im sie bug... dla mnie to wyglada na buga bo nie  sadze zeby jakis programista przewidzial taka sytuacje i specjalnie tak oprogramowal mechanike

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak to wyglada. Petycjonowalem kiedyś z pytaniem o to i dostałem taka sama Odp jak w wypadku przesuwania grida. To są rzeczy, które oni uznają za taktykę. Pewnie dlatego ze wyszło po długim czasie i nie ma co dupy programistom zawracać.

Lt Rook:
Nie? Ja bym powiedział że programista stworzył mechanikę bez robienia wyjątków w szczególnych sytuacjach (nowa definicja MMO?).
Jeśli w normalnej sytuacji (bez webów) ctrl+space przerywa warp dopiero przy prędkości potrzebnej do wejścia w warp, i nikomu to nie przeszkadza.
To dlaczego przeszkadza Ci że ta sama mechanika ma zastosowanie z użyciem weba?

edit: ja się mogę zgodzić że CCP powinno przemyśleć podstawy mechaniki warp i dać możliwość, anulowania warp w dowolnym momencie przed faktycznym wejściem statku w warp, ale puki co, to nie znaczy że to jest exploit, wszystko jest zgodne z mechaniką gry.

Ranshe:
Bo evesuperekspres24 napisało, że to eksploit, więc to musi być eksploit, a że dotyczy akurat tego szczególnego gracza, to oczywiście, że napisali. Zawsze fajniej wytykać takiego palcami.

Edit: http://community.eveonline.com/news.asp?a=single&nid=4944&tid=1 czyli jednak powinno dać się warpa zastopować i na tym bug polega.

Doom:
Jednej rzeczy nie wyłapuję z tekstu. To był ich JF - tankowiec z paliwem dla 10 spaśluchów pod stacją i on im go na bezczela rozbił, czy płaczą o to że skasował go i się kill'em nie podzielił? :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej